Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ogromna bijela ajkula kruzira Jadranom u potrazi za hranom: Izdato je upozorenje, ove plaže su na udaru

1,052

 

Poslije nekih 30-tak godina na Mediteranu je viđena velika bijela psina. Uhvaćena je južno od Mallorce koja je izuzetno popularno ljetovalište.Morski psi bi od ove godine mogli učestalije da napadaju jer ih je globalni toplotni val privlači do obalnih voda. U prilog tome idu i svjedočanstva sa mnogobrojnih destinacija svijeta.

U petak je svijet posjetila vijest o napadu ajkula na češkog državljanina koji je putovao sa porodicom u egipatsko odmaralište na Crvenom moru. Njegovo tijelo pronađeno je na plaži Marsa Alam . Lokalni stanovnici  sada upozoravaju da nije pametno više  plivati duboko jer je mogućnost napada velike ajkule koja je nedavno plivala na plićima poznatog ljetovališta u Mallorci.

Ove ajkule su mesožderi i jedu sve što se nađe u njihovoj  blizini. Plivaju  ​​brzo, ali, za razliku od većine riba, riba bešike  moraju stalno plivati. Mesožderke ajkule imaju tendenciju da gube  zube, ali većina ajkule tokom života izgubi dosta zuba; neki ajkuli izgubili 30.000 zuba tokom svog života.

Komenatri su zatvoreni.