Vaše vijesti. Vaše Viralno

Od predsjednice do vatrene navijačice: Čelnik FIFA-e podijelio video na kojem se vidi kako Kolinda slavi

1,545

Hrvatska nogometna reprezantacija je sinoć zasluženo prošla u finale nakon grčevite borbe protiv reprezentacije Engleske. Hrvati su tokom cijele utakmice dominirali, ali nikako nisu uspjevali da pronađu put do golmana engleske. Onda je u drugom dijelu utakmice reprezentacija vatrenih bljesnula i sa 2:1 prošla u finale Svjetskog prvenstva.

Mnogi smatraju kako će ova generacija Hrvatske reprezentacije nadmašiti onu iz 1998. godine,kada je Hrvatska osvojila treće mjesto, na Mundijalu koji je održan u Francuskoj, a upravo će protiv ove zemlje Hrvati igrati u finalu i boriti se za titulu Svjetskog prvaka.

U predzadnjoj utakmici koju su Hrvati odigrali protiv Rusije, bilo je mnogo zanimljivih trenutaka, na trebinima je prisustvovala i predsjednica Hrvatske i ponašala se kao pravi navijač.

Danijel Subašić i veznjak Ivan Rakitić bili heroji nacije kada su penalima obezbijedili plasman reprezentacije u polufinale. Na tribinama je bila i predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović koja je bila posebno raspoložena.

Predsjednica se na utakmici pojavila u hrvatskom dresu, što je zabranjeno među državnim službenicima, te skoro svi dužnosnici izbjegavaju ovaj običaj. Ipak, Kolinda se odlučila veseliti te noći, pa se svaki gol proslavila kao da je na tribinima sa navijačima, a ne sa ostalim visokim predstavnicima. Iako su je oni možda osuđivali, pokupila je simpatije šire javnosti.

Trenutke Kolindinog radovanja na Twitteru je podijelio čelnik FIFA-e koji je sjedio blizu nje. Potrudio se da uhvati trenutke radovanja i pobjedničkog plesa, a Kolinda se nije stidjela da pokaže svoje emocije u javnosti i tako izazvala simpatije mnogih ljudi širom Hrvatske i svijeta.

Pogledajte u videu ispod kako je to izgledalo:

Komenatri su zatvoreni.