Njemačkoj hitno trebaju novi radnici. Otvorena nova radna mjesta. Najnovije istraživanje pokazalo ko zadovoljava njihove potrebe.

  • Telegraf
  • February 13, 2019
  • Comments Off on Njemačkoj hitno trebaju novi radnici. Otvorena nova radna mjesta. Najnovije istraživanje pokazalo ko zadovoljava njihove potrebe.

Potreba za radnom snagom u zapadnim zemljama, naročito u Njemačkoj će se u periodu 2017.-2035. smanjiti za skoro 1,13 miliona.

Digitalizacija ipak , još uvijek ne ukida onoliko radnih mjesta koliko se to stvarno mislilo. Mnogi poslovi naravno nestaju, ali se zato svakodnevno otvaraju novi, i to veoma zahtjevni. Sve to adekvatno sa sobom donosi i mnogo veće doseljavanje u Njemačku – kako iz Evropske unije, tako i iz trećih zemalja.

To je barem zaključak najnovijeg istraživanja koje je provela Fondacija ”Bertelsman” pod nazivom “Doseljavanje i digitalizacija”, piše i prenosi portal Dojče Vele.

Od svih zemalja zapadne Evrope, najviše ljudi sa ovih prostora odlazi na rad i život u Njemačku.

O Njemačkoj:

Njemačka (njemačka Njemačka) službeno: Savezna Republika Njemačka (njemačka Bundesrepublik Deutschland) je zemlja u Srednjoj Europi Njemačka sa sjevera graniči sa Sjevernim morem ali isto tako i sa Danskim i Baltičkim morem dok na istoku graniči sa Poljskom te Češkom Republikom na jugu, ali isto tako i sa Austrijom te Švicarskom. Na zapadu ona graniči sa Francuskom Luksemburgom Belgijom i Holandijom.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (Bundesländer) od kojih su tri neovisni gradovi Glavni grad je Berlin u kojem se nalaze parlament (Bundestag) i vlada (Regierung) Ona je bila ujedinjena kao država za vrijeme francusko-pruskog rata 1870/71.

Njemačka je jedna od najrazvijenijih zemalja u svijetu i jedna od članica osnivača Europske unije Također je članica Ujedinjenih naroda NATO-a G4, G7 i G8 S otprilike 82 milijuna stanovnika druga je europska zemlja prema broju stanovnika i najveća u EU a ima i najjaču europsku ekonomiju Nakon SAD-a Njemačka je druga najpopularnija migracijska destinacija u svijetu