Vaše vijesti. Vaše Viralno

Nikad viđena fotografija: Ovako je Aleksandar Vučić izgledao u Osnovnoj školi

868

Dječak (13) u video prilogu govori o drugarima iz Austrije koje je imao priliku da ugosti, ali i ljubavi prema klubu Crvena Zvezda.

Da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić snalazio pred kamerama i kao mali, pokazuje do sada neobjavljeni snimak sa manifestacije “Radost Evrope”.

-Mi smo odigrali jednu prijateljsku utakmicu, mi smo pobjedili, ali bez obzira na naše radovanje, a njihovo tugovanje, mi smo ostali pravi prijatelji i drugovi i to prijateljstvo nikada ne može da se izbriše. Zaključio je mali Vučić.

Snimak je nastao kada je Vučić bio učesnik sedmog razreda Osnovne škole “Branko Radičević” u Novom Beogradu.

Vučić je osnovnu i srednju školu završio u Zemunu, a zatim Pravni fakultet u Beogradu. Postao je član Srpske radikalne stranke 1993. godine, kada je izabran za zastupnika u srbijanskom parlamentu. 1995. godine postao je generalni tajnik SRS. Iste godine u ožujku posjetio je tada okupiranu Glinu gdje je tadašnju hrvatsku vlast nazvao ustaškom i zločinačkim režimom Franje Tuđmana.

Vučić je za vrijeme Rata u Bosni i Hercegovini radio od 1992. do 1993. kao novinar za propagandistički televizijski kanal “Channel S” bosanskih Srba u Palama.

U ožujku 1998. godine izabran je za ministra informiranja u novoj srbijanskoj vladi. Pod njegovim mandatom novinari koji su bili protivnici Miloševićevog režima kažnjavani su visokim novčanim kaznama i zabranama.

Na izborima za gradonačelnika Beograda, listopada 2004. godine, Vučić je u drugom krugu izgubio od kandidata Demokratske stranke Nenada Bogdanovića.

15. rujna 2008. godine, nakon sukoba Vojislava Šešelja i Tomislava Nikolića, Vučić podnosi ostavku na sve dužnosti u stranci i neko vrijeme je bio odsutan s političke scene. Početkom listopada iste godine, stao je na stranu Tomislava Nikolića. 21. listopada 2008., na osnivačkom kongresu SNS, izabran je za zamjenika predsjednika stranke.

U svibnju 2012. godine, Srpska napredna stranka formirala je novu srbijansku Vladu sa Socijalističkom partijom Srbije i Ujedinjenim Regionima Srbije, i Vučić je 27. srpnja izabran za prvog potpredsjednika Vlade i ministra obrane. Via Wikipedija

Nakon izvanrednih parlamentarnih izbora 16. ožujka 2014. nova Vlada je formirana 27. travnja 2014. od strane koalicije SNS, SPS-PUPS-JS i SVM te je Aleksandar Vučić osvojivši najveći broj glasova na izborima postao novi predsjednik Vlade Republike Srbije.

 

Komenatri su zatvoreni.