Nije šišala svoju kosu 30 godinu: Njena transformacija dan prije vjenčanja ostavlja bez daha (FOTO/VIDEO)

  • Telegraf
  • February 9, 2019
  • Comments Off on Nije šišala svoju kosu 30 godinu: Njena transformacija dan prije vjenčanja ostavlja bez daha (FOTO/VIDEO)
Zamislite da se vi ne šišate 30 godina – 30 dugih godina. Kako bi onda vaša kosa izgledala? Zamislite koliko bi izgledala nezdravo i totalno ispucalo kad ste je vi već doveli u takvo stanje.

Nekako nam je baš nezamislivo da neko uradi upravo tako nešto, ali ne trebamo se uopšte nimalo čuditi kada naiđemo na neku baš tako bizarnu stvar. Neke osobe jednostavno tako dozvole nekad da se ne brinu previše o svom izgledu, zapuste se samovoljno. 

U našem današnjem članku pričat ćemo o jednoj ženi koja se nije šišala čak dugih 30 godina. Očigledno je toliko voljela i obožavala svoju kosu da nije nikako dozvoljavala njeno šišanje uopšte – čak ni ono zdravo šišanje vrhova kako bi mogla da povede računa da joj kosa ipak ostane zdrava, lijepo raste i ne bude ispucala skroz, ali eto…

Mnogi su vjerovali da ona ima tonsurefobiju.

Tonsurefobija (tonsurephobia) je u medicini i psihologija pojam koji definiše strah od šišanja kose, a riječ je grčkog porijekla (“tonsure” – šišati, “phobos” – averzija).

Međutim, ova žena koja se inače zove Holly koja nije bila kod frizera punih 30 godina, dan prije svog vlastitog vjenčanja ipak je odlučila napraviti ogromnu promjenu u svom životu. Ne znamo zašto to nije uradila i prije nekada, ali frizeri su sa njom imali bukvalno rečeno pune ruke posla. Ipak, na kraju su uspjeli uraditi jednu zaista odličnu transformaciju.

Na fotografiji koju možete pogledati ispod može se vidjeti kako je Holly izgleda nakon svoje transformacije, odnosno šišanja:

Razlika u izgledu je zaista velika. Kao da je druga osoba. Ovo je još jedan dokaz koliko frizura zapravo utiče na naš kompletan izgled.

Na kraju današnjeg članka pogledajte i video klip gdje se u jednom prilogu baš govori o transformaciji ove djevojke: