Vaše vijesti. Vaše Viralno

Navijač pružio Novaku ruku tokom meča: Niko nije očekivao ovakvu reakciju

2,359

Novak Đoković i Roger Anderson plasirali su se u drugo kolo Rogers kupa u Torontu za dublove, nakon što su pobjedili kanadski dubl par Feliks Ožer I Denisa Šapalova.

Tokom meča, atmosfera je bila sjajna, jasno se moglo vidjeti kako se Novak dobro zabavlja.

A nakon jedne duge razmjene loptica, Novak je stigao i do prvog reda publike, a onda mu je jedan navijač pružio ruku da ga pozdravi.

Novak je odmah uzvratio što je publika oduševljeno prihvatila.

Novak je jedan od omiljenih tenisera na terenima, jer ima dobru komunikaciju sa publikom, pa tako nerijetko možemo vidjeti snimke kako mu skandiraju ili da Novak razgovara sa nosačima loptica koji ga oduševljeno gledaju.

 

Novak je počeo trenirati već u četvrtoj godini, a svoj premijerni nastup na ATP turnirima imao je u Umagu, 19. srpnja 2004. godine gdje je u prvom kolu izgubio od Talijana Filippa Volandrija. Svoju prvu pobjedu na ATP turniru ostvario je u Bukureštu iste godine, kada je bio bolji od Francuza Arnauda Clementa. Već sljedeće godine po prvi puta nastupa i na jednom Grand Slam turniru. Bilo je to na Australian Openu, gdje je glatko izgubio od tadašnjeg četvrtog igrača svijeta, Rusa Marata Safina sa 6:0, 6:2, 6:1.

Prvu pobjedu nad Top 10 igračem zabilježio je u studenome 2005. godine na turniru iz Masters serije u Parizu, kada je u meču drugog kola bio uspješniji od Argentinca Mariana Puerte (9).

Đoković je osvojio 12 Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, Australian Open (6), Wimbledon (3), US Open (2) i Roland Garros (1). Četiri puta je osvajao završni turnir i 30 puta bio pobjednik turnira iz ATP Masters serije. Bio je članom srpske teniske reprezentacije prilikom osvajanja Davis Cupa 2010. godine. Imenovan je za najboljeg svjetskog športaša 2011. i 2015. godine.

Komenatri su zatvoreni.