Vaše vijesti. Vaše Viralno

Naše tijelo, naše dlake, naša odluka: Žene širom svijeta se ne briju ispod pazuha, a ovo je razlog

218

Jedna fotografija žene koja se ne brije ispod pazuha, izazvala je na društvenim mrežama žestoke rasprave o rodnoj (ne)ravnopravnosti.

Iako se nikad više nije pričalo o rodnoj ravnopravnosti, rezultati na terenu su mali ili nevidljivi.

Na instagramu se pojavila fotografija kćerke našeg poznatog glumca Radeta Šerbedžije, koja je odlučila da ne brije dlake ispod pazuha, i bez obzira na sve što smo do sada naučili o rodnoj ravnopravnosti palo je u vodu nakon komentara na Instagramu.

U jednoj zemlji na brdovitom Balkanu, nećete vjerovati žene su nekada hodale maljave, a da to tada niko nije primjećivao, dok je danas to već fenomen za velike rasprave.

Kada žensko dijete dovoljno stasa, majke ih uvode u čarobni svijet depilacije, a od svega što oko sebe vide je slika ljepote, koja se prezentuje u javnosti, glatki pazusi, noge, naučnice…

To ne bi bilo tako čudno da se ne pojavi jedan odsto žena koje odluče da budu drugačije i rade kontra ustaljenih društvenih normi.

View this post on Instagram

🐢

A post shared by Mimi Šerbedžija (@rareformofmimerz) on

Naslušali smo se raznih argumenata protiv dlaka na ženskom tijelu.

Jedni su bili u fazonu, kako je to estetski ružno. To može da se razumije, jer nije svakodnevna slika, rijetkost je nešto na što nismo navikli, pa nas iz tog razloga šokira. Odavno nam je stereotip ženskog tijela urezan bez dlaka, ali isto tako kaže se da ljepota u očima posmatrača.

Drugi kažu da je brijanje i depiliranje stvar lične higijene i da žene ne bi trebalo da smrde.

Kakvo je vaše mišljenje o ovome, da li žene treba da se briju ili ne?

View this post on Instagram

🌵

A post shared by Mimi Šerbedžija (@rareformofmimerz) on

 

Komenatri su zatvoreni.