Vaše vijesti. Vaše Viralno

Napravite čudesno sredstvo za čišćenje svih površina- čisti sve i traje godinama!

218

 

Želite li svoj organski otpad pretvoriti u zlata vrijednu tečnost ? Želja svake domaćice  je  višenamjensko sredstvo za čišćenje i još više od toga, a da bude potpuno prirodno, ekološko, neotrovno i  bez sintetičkih hemikalija . Najbolje od svega  je što ga možete  napraviti kod kuće, od kuhinjskih otpadaka.

Ovo čudesno sredstvo za čišćenje je zaista  jednostavno napraviti: kuhinjske otpatke  (ostaci voća i povrća) stavite se u plastičnu posudu sa vodom i smeđim šećerom pa se sve skupa ostavi da fermentira 3 mjeseca.

Omjer: 1 dio smeđeg šećera, 3 dijela kuhinjskih otpadaka i 10 dijelova vode.

Smeđa octena otopina koja  tako nastane je otpadni enzim, a prilikom korištenju se razrjeđuje sa vodom (omjer 1:1000). Ona prema mnogobrojnim svjedočanstvima čini čuda.

Čudesne dobrobiti enzima

1.Pročišćava zrak: tokom katalizacije stvara Ozon (O3) i ne samo da eliminište bakterije nego povećava i količinu kisika u zraku i tako  uklanja neugodne mirise.

2. Održava kupatilo čistim: otpadnim enzimom tako možete ispirati zahodsku školjku jer on sprječava začepljenja koji uništava štetne bakterije te razgrađuje svu prljavštinu i nakupljene masne taloge.

Komenatri su zatvoreni.