Napokon otkrivena dugo čuvana tajna Kleopatrine ljepote: Zbog ove metode postala je najljepša žena svijeta

  • Telegraf
  • September 12, 2018
  • Comments Off on Napokon otkrivena dugo čuvana tajna Kleopatrine ljepote: Zbog ove metode postala je najljepša žena svijeta

Kleopatrina koža izgledala je prekasno zahvaljujući kupkama u medu i mlijeku. Jedna od njenih najpoznatijih kozmetičkih tajni jeste da je spavala sa zlatnom maskom na licu. Osim toga, imala je još mnogo kozmetičkih trikova koji su danas nama itekako pristupačni, a i djelotvorni.

Ljudi su se vijekovima divili Kleopatrinoj ljepoti, ali sigurno znate da niko ne može izgledati tako dobro bez kozmetičkih trikova.

Mi vam u nastavku donosimo nekoliko metoda kojima se služila Kleopatra kako bi bila najljepša žena u kraljevstvu.

Kleopatraina koža izgledala je prekrasno zahvaljujući kupkama u medu i mlijeu. Historijske knjige također kažu da je prelijepo mirisila zahvaljujući esenciji ruže koju je koristila.

Također, Kleopatra je koristila i tretman grožđem. Ovaj tretman odgovara samo preplanuloj koži. Da biste ga pripremiili sameljite zeleno grožđe i dodajte med. Nanesite ga na čisto lice i ostavite 15 minuta da stoji. Nakon toga, dobro ustrljajte.

Kana umjesto laka za nokte

Kraljica Kleopatra koristila je prirodni lak za nokte. Bojila ih je kanom, to ih štitti i daje im lijepu braon-crvenakstu boju.

Sirovi med je nevjerovatan za kožu. Svojim antibakterijikim svojstvima čuva antioksidanse, spriječava i liječi akne, usporava starenje, hidrira je i čini da koža sija i otpušava pore.

Mliječna kupka

Kleoptra se kupala u kombinaciji magarećeg mlijeka, meda i bademovog ulja. Ovo je bila njena tajna za meku i sjajnu kožu. Pola šolje meda sa 3 šolje mlijeka i 5 kašika bademovog ulja ili maslinovog ulja. Ovo će vašu kožu učiniti svilenkastom.

Kleopatra je koristila još mnogo trikova za ljepotu poput ružine vode kao toner za lice ili morsku sol za piling tijela.