Najzdraviji čaj na svijetu: Odličan za jetru, za bubrežni kamenac, a uništava i maligne stanice- Sprema se brzo i jednostavno (RECEPT)

  • Zamjena
  • April 1, 2019
  • Comments Off on Najzdraviji čaj na svijetu: Odličan za jetru, za bubrežni kamenac, a uništava i maligne stanice- Sprema se brzo i jednostavno (RECEPT)

Kada je zdravlje u pitanju mnogi ljudi su skloni da vjeruju u ljekovitost biljki i drugih stvari iz prirode i sve je više onih koji se okreću ovakvom vidu medicine i liječenja i sve manje ovise o farmaceutskim stvarima

Jedna od biljki koja se najviše koristi i koja je izuzetno važna za ljudsko zdravlje je svakako đumbir koji je prepun stvari u sebi koje veoma pozitivno utiču na probavu, zatim smanjuje mnoge vrste upala, ali i uspješno jača ljudski imunitet.

Đumbir svoj ukus i miris duguje eteričnim uljima kao što su gingerol, shogaol i zingeron, a ta sredstva u sebi imaju zaista jaka svojstva koja se mogu koristiti u uništavanju nekih parazita, gljivica, virusa te bakterija, te je veoma dobar kod olakšavanja nekih boli, te kod poboljšanja kardiovaskularnog sistema, ublažavanja tegoba izazvanih astmom, te kod mnogih probavnih problema koje smanjuju i regulišu.

Velika prednost čaja od đumbira je ta da je to izvrstan lijek za upale mišiće, te kod glavobolja, gripa i prehlada. Osim toga samo šolja ovoga čaja može da smanji rizik od moždanoga udara jer đumbir topi masne naslage koje blokiraju arterije.

Sa đumbirom se i poboljšava cirkulacija, te se popravlja dovod kiseonika u organizam, a pored kiseonika poboljšava se i snadbijevanje organizma mineralima i vitaminima

Sastojci koji su vam potrebni  za ovaj čaj su: kokosovo mlijeko, zatim 1/4 kašikice kurkume, 1/4 kašikice đumbira

Priprema ide na sljedeći način. U kipuću vodu dodajte đumbir i kurkumu, a onda smanjite vatru te na laganoj vatri kuhajte još desetak minuta. Dodajte i kokosovo mlijeko, a zatim procijedite čaj u šolju. Ukus čaja možete da poboljšate sa malo organskoga meda i samo uživajte jer svi kažu da zdravije piće na svijetu ne postoji.