Vaše vijesti. Vaše Viralno

Najskuplji smještaj na svijetu: Jedna noć košta više od kupovine trosobnog stana u glavnim gradovima na Balkanu, morate vidjeti da biste se uvjerili (FOTO)

292

Dobrodošli u najskuplju hotelsku sobu na svijetu. Sky Villa će vas, sa svim svojim pogodnostima, koštati 100.000 američkih dolara.

Noćenje u apartmanu na dva sprata, koji zauzima prostor od preko osam stotina kvadratnih metara izuzetno je iskustvo. Ali za to treba izdvojiti ukupnu dvogodišnju platu prosječne američke porodice.

Sky Villa je apartman koji ostvaruje snove – dva sprata i više od 800 kvadratnih metara u samom centru Las Vegasa.

Namjenjen je onima s nešto dubljim džepovima (očigledno), a posebno takozvanim „High rollerima“ – dakle ljudima koji dolaze u Las Vegas da kockaju s enormnim ulozima. Ovi ljudi u grad dolaze s milionima, a odlaze da li s milijardama, ili bez i jednog dolara u džepu – to je to njihove sreće.

Villu s fantastičnim pogledom ipak moraju platiti, ili će ih pratiti takozvana ljudska karma kojom neoficijelno uprava dobija svoj novac.

Cijeli apartman je samo mali dio The Palms Casina, na kojem trenutno vlasnici koordinišu preuređenje koje će izaći na oko 690 miliona dolara. Sve vile u okviru ovog odmarališta su priča za sebe, kako i kažu iz uprave.

Sama Sky Villa je do sada bila ukrašena djelima nevjerovatnog engleskoh umjetnika proslavljenog širom svijeta. Njegovo ime je svima poznato – Damjan Hirst je za Villu uredio da dominira motiv leptira. Luksuzna do neopisivih razmjera, za Sky Villu vrijedi da je zaista morate vidjeti da biste povjerovali da tako nešto postoji. Stoga jednostavno gledajte slike i nastavite da sanjate o ovakvom smještaju i pogledu. Ko zna, možda i svoj dom možete urediti da liči na najskuplji smještaj na svijetu.

Komenatri su zatvoreni.