Vaše vijesti. Vaše Viralno

Na ulici je prosila da bi bebi kupila pelene, ali kada ju je policija ispitala otkrili su pravu istinu o njoj na koju upozoravaju sve građane (FOTO)

3,082

Svjedoci smo sve većeg broja prosjaka na ulicama u našim balkanskim krajevima, ali i širom svijeta. Mnoge je na taj očajni potez nagnala loša ekonomska situacija u kojoj jesu, mada ima i primjera koji nemaju apsolutno nikakve veze sa lošom ekonomskom situacijom.

Ljudi su u principu dobri i žele na bilo koji način da pomognu tim ljudima, prosjacima, udjeljujući im pokoji novčić ili dajući im hranu, mada je sve veći broj onih koji koriste na loš način ljudsku dobrotu.

Primijećene su cijele organizacije koje koriste prosjake da bi sebi priskrbili neku novčanu ili drugu materijalnu dobit, a najviše u tome poslu se koriste stari ljudi, posebno žene, kao i djeca.

Policija pokušava na sve načine da stane u kraj ovim kriminalnim poslovima, ali je zaista teško iskorijeniti ovaj problem.

Policija u Americi upozorava građane na sve veći broj prevaranata, a posebno su pojačali upozorenja nakon što su uhvatili jednu mladu ženu, prosjakinju, koja prosi odjevena u dizajnersku odjeću, a kod nje su pronašli i najnoviju verziju IPhonea

Ova Rumunjka, koja se zove Dorina Calderas je u američkom gradu Unionu prosila držeći u ruci natpis na kojem je bila fotografija djeteta , za kojeg je tvrdila da je njeno i da su joj novci potrebni da bi kupila stvari za bebu i za pelene.

Međutim, kada ju je policija provjerila kod nje su pronašli torbicu koja sama vrijedi oko 500 dolara, te na sebi je imala skup nakit, a pronađen je konje i najnoviji IPhone. Pored svega toga, nokti su joj bili svježe sređeni, a prosjakinja je sama priznala da je dio većeg lanca koji radi ovaj posao širom Amerike.

 

 

Komenatri su zatvoreni.