Vaše vijesti. Vaše Viralno

Mračna tajna Olivera Dragojevića: Bio je izuzetan umjetnik, ali je imao sklonosti ka fašizmu

8,501

Jedan od najvećih pjevača ikad na ovim prostorima Oliver Dragojević, preminuo je prekjučer u 71. godini nakon duge i teške bolesti raka pluća.

Kako je svojevremeno rekao u emisiji na RTS-u kod voditeljice Sanje Peternek koja je emitovana početkom juna prošle godine, na pitanje hoće li se između Moskve i Tokija naći neko vrijeme i za Beograd.

-Neće, neće, to smo završili. Tu temu smo završili- rekao je Oliver u prvoj televizijskoj emisiji i tv intervjua na kojeg je pristao.

Na konstataciju voditeljke da su se pojavile informacije kako ga zapravo niko nije ni zvao u Beograd, rekao je.

Ma nema veze, nije istina. Zvali su me puno puta i svaki put sam ja rekao ne. Ja sam mislio da je ta tema završena, oni to ponavljaju stalno.

I ne postoji ništa što bi promijenilo vaše mišljenje?

-NE

-Čak ni taj podatak da ste najslušaniji, da klinci neki novi rastu i pjevaju, igraju se i zaljubljuju uz vaše pjesme.

Super, ne. Dalje objašnjavat bit će dugo -kratko je odgovorio pjevač.

-Da preskočimo onda to, je l’?

-Da

Oliver Dragojević rođen je u Splitu, 7. prosinca 1947. godine u obitelji oca Marka i majke Kate Dragojević. Podrijetlom je iz Vele Luke, gdje je proveo i djetinjstvo. U Splitu je pohađao glazbenu školu. Najprije je učio glasovir, a zatim klarinet i gitaru. Prvi susret s glazbom bio mu je u petoj godini kad je od oca Marka na poklon dobio usnu harmoniku kojom je zabavljao djecu iz svoje ulice, te putnike na brodu na čestoj relaciji Split – Vela Luka. Prvi estradni nastup bio mu je na splitskom dječjem festivalu 1961. godine s popularnom pjesmom Baloni. Istovremeno s bratom Aljošom snimio je tada poznate svjetske hitove za Radio Split.

Komenatri su zatvoreni.