Mokra Kolinda uvela Putina u svlačionicu: Tek je onda nastalo pravo ludilo

  • Telegraf
  • July 16, 2018
  • Comments Off on Mokra Kolinda uvela Putina u svlačionicu: Tek je onda nastalo pravo ludilo

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitanović bila je jedna od glavnih zvijezda Mundijala svojim javnim istupima koji nisu karakteristični za jednu predsjednicu.

Bez obzira na to što su Francuzi osvojili zlato i bili glavni u medijima širom svijeta, dio pažnje je uspjela da ukrade i Kolinda svojim potezima, pa je čak nadmašila i same igrače Hrvatske reprezentacije.

Također, bila je glavna na dodijeli pehara kada se srdačno ljubila i grlilia sa svim fudbalerima, pa čak i iz Francuske, a zatim je u svlačionicu Vatrenih uvela predsjednika Putina.

Prvi čovjek Rusije je posjetio nakon utakmice i jedne i druge u svlačionici i čestitao im na borbi i velikom uspjehu.

Svi su oni bili u društvu Kolinde koja je bila mokra do gole kože, jer je nakon utakmice počeo jak pljusak, a predsjednica nije imala kišobran.

Poslije toga je uslijedila zajednička fotografija za dugo sjećanje.

Hrvati su na ovom prvenstvu postali seznacija i tako bacili u zaborav generaciju iz ’98 kada su bili bronzani, a sigurno je da će se decenijama nakon ovog Mundijala pričati o generaciji koju su činili Modrić, Rakitić, Mandžukić,.

Iako im niko nije davao velike šanse, jer je selektor Dalić došao neposredno pred Svjetsko prvenstvo, Vatreni su još jednom dokazali i pokazali svoju kvalitetu i da se sa fudbalerima u Hrvatskoj dobro radi, za razliku od susjednih zemalja.

Hrvate će na povratku kući dočekati veliki broj navijača kako bi svi zajedno proslavili uspjeh, iako nisu bili prvi, za jednu malu zemlju od 4 miliona stanovnika je ovo svakako veliki događaj kojeg će pamtiti generacije i generacije ljudi.