Vaše vijesti. Vaše Viralno

Moja žena je najveći neradnik na svijetu, ja radim po 10 sati dnevno, a ona….

1,323

“Moja žena je najveći neradnik na svijetu, ja radim po 10 sati dnevno, a ona sjedi kod kuće i ODGAJA DJECU. Svake druge subote imam neke obaveze oko posla, pošto sam na odgovornoj poziciji, godišnji odmor teško uzimam i trošim, a čak mi i tad telefon zvoni 5-6 puta dnevno.

Prošli vikend sam također radio i nekako uspio da završim dva sata ranije, a kad sam došao kući zatekao sam je praznu. Moja žena koja “VELIKOM MUKOM” odgaja djecu odvela ih je na bazene jer su “oni to željeli”. Baš joj je teško, ne znam kako da ovo riješim, razvod je jedina opcija…?

Znam da će mnoge žene reći kako je odgajanje djece najteži posao na svijetu, ali mi muškarci koji znamo pravi posao rado bi se mijenali sa ženama, da one rade “lake poslove”, a mi da radimo “teže” kao što je odgajanje djece.

Za odgoj djece je potrebna velika pažnja i strpljivost, te je stoga žena zadužena više za odgoj, dok muž donosi finansije u kuću kako bi mogli svi kupe ili jedu šta im je volja. Nema sumnje, da mnogi očevi trpe velike probleme samo kako bi njihova porodica imala dostojan život modernog čovjeka. Dijete želi ajfon, ajpad, bicikl, lijepu odjeću za školu, pa je danas gotovo nemoguće bez dostojnih primanja živjeti kako treba.

Ipak, najbolje je da se nađe zlatna sredina, te da i jedno i drugo podijele obaveze kako bi brak funkcionisao u harmoniji.

Da li se vi slažete sa gore napisanim tekstom, da li je djecu zaista teško odgajati?

 

Komenatri su zatvoreni.