Mlada koja ima samo osam godina preminula nakon prve bračne noći: Cijeli svijet se digao na noge kada se saznao razlog zašto se sve to dogodilo (FOTO)

  • Zamjena
  • April 2, 2019
  • Comments Off on Mlada koja ima samo osam godina preminula nakon prve bračne noći: Cijeli svijet se digao na noge kada se saznao razlog zašto se sve to dogodilo (FOTO)

Vjenčanje bi u životu svake žene trebalo da bude najposebniji događaj u životu, ali naravno kada su zrele i punoljetne žene u pitanju, jer postoje neke države i kulture gdje je sasvim normalno da djevojčica koja ima manje od deset godina ulazi u brak sa mnogo starijim muškracem

Stoga je u svijetu odijeknula vijest da je u Jemenu djevojčica, tj. mladenka koja ima samo osam godina preminula nakon prve bračne noći.

U Jemenu, po njihovoj tradiciji, a izgleda i po zakonima ne postoji ograničenje, tj. dobna granica kod vjenčanja, a prema tamošnjoj tradicij ovakve mladenke, kao ova nesretna, preminula djevojčica ulazi u brak sa starijim muškarcem na osnovu ugovorenog braka.

Mada je sve ovo dosta uznemirujuće ipak je to više nego normalno u Jemenu i još nekim sredinama, a prema nekim istraživanjima u zadnjih nekoliko godina više od jedne četvrtine ženske populacije u Jemenu se udalo u dobi ispod 15 godina starosti

Ova nesretna djevojčica iz vijesti je ugovorenim brakom morala se udati za pet puta straijeg muškarca od sebe, a preminula je nakon prve bračne noći , a kako navode mediji razlog za smrt je bilo veliko unutrašnje krvarenje.

Faktički, po mišljenju mnogih ljudi širom svijeta, djevojčica je preminula od posljedica zlostavljanja, dok će njen muž, a u stvari monstrum ostati totalno nekažnjen jer to što je on napravio u Jemenu nije nelegalno i sve je dio njihove tradicije.

Situacija u ovim krajevima je tako loša da se roditelji djevojčica, posebno oni siromašni, prodaju svoje kćerke preko ugovorenih brakova, a za svako takvo dijete dobiju tek nekoliko stotina dolara