Vaše vijesti. Vaše Viralno

Milić Vukašinović slomljen od bola: Plakao i dozivao Maju, pozlilo mu kada je vidio tijelo

2,527

Pošto je primio vijest da mu je kćerka Maja Avdibegović (35) pronađena mrtva u svom stanu, Milić Vukašinović je sa suprugom Suzanom odmah otišao u Sarajevo.

Naime, rokeru je pozlilo prije nego što je mrtvo tijelo njegove kćerke odnijeto na obdukciju, da bi se utvrdio uzrok smrti.

Iako nekadašnji član Bijelog Dugmeta i Vatrenog poljupca isprva nije bio svjestan da Maje koja se predozirala više nema, kada je došao u Sarajevo, bol ga je slomila.

-Milić je van sebe. Iako je ona već dva puta pokušala da se ubije, on je pred njenu smrt taman pomislio da će sve biti u redu, jer je opet krenula na odvikavanje od droge. I onda ga je snašla užasna tragedija. Čim je kročio u Sarajevo, srce samo što mu nije stalo. Preznojio se, a u licu je prebledeo. Počeo je da plače i doziva Maju, da bi se zatim rukom oslanjao na zid jer je malo falilo da se onesvjesti. Srećom pa se njegova supruga ne odvaja od njega pa je brzo reagovala. Sklonila ga je u drugu prostoriju i osvježila vodom, otkriva izvor i ističe da je Milić sve obaveze oko sahrane preuzeo na sebe.

Nije imao vremena da je oplakuje kao dijete, jer je rješavao bitne stvari, od pogrebne opreme, pogrebnog mjesta i ljekarskih nalaza. U pomoć su mu pritekli dugogodišnji prijatelji koji su također odradili veliki dio posla. Leš je odnijet na obdukciju s obzirom da Vukašinovići smatraju kako se Maja predozirala heroinom kojeg je kupila za pare koje joj je Milić dao za hranu.

 

Komenatri su zatvoreni.