Milan iz Crne Trave sa transparentom usred Beograda tražio posao: Poslije samo nekoliko dana život mu se promijenio iz korijena i sad ne zna šta će sa ponudama (FOTO)

  • Zamjena
  • April 2, 2019
  • Comments Off on Milan iz Crne Trave sa transparentom usred Beograda tražio posao: Poslije samo nekoliko dana život mu se promijenio iz korijena i sad ne zna šta će sa ponudama (FOTO)

Vremena su takva da je veoma teško naći bilo kakav posao, a i zadržati posao nije niti malo lako ako ste jedan od sretnika da imate neki posao. Stoga se ljudi na razne načine dovijaju da nađu neki posao, a mnogima je krajnji cilj odlazak iz ovih krajeva

Zadnjih dana veliku pažnju medija je privukao Milan Radojčić koji ima 54 godine, koji dolazi iz Crne Trave i koji je po zanimanju diplomirani inženjer građevine.

On je proteklih nekoliko dana stajao sa transparentom u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, a na transparentu koji mu je visio okačen oko vrata je pisalo da traži posao.

Nije ni mogao slutiti da će se nakon samo par dana njegov život totalno promijeniti.

Danas, samo nakon para dana stajanja na ulici već ima neke ponude iz Njemačke, Austrije i Francuske, kao i ponude od nekih firmi iz Srbije, a i on se sam nada da će nakon dužeg vremena da napravi neku suradnju sa firmom iz Srbije.

Milan priznaje da mu zadnjih par dana telefon ne prestaje zvoniti, te da je dobio mnoštvo ponuda kako iz inostranstva tako i iz Srbije, ali i iz regije. Dodao je da sada gleda gdje bi se mogao najbolje uklopiti, ali je njegova želja da ode za Švicarsku, ali da od ponuda koje sada ima na stolu najvjerojatnija je varijanta da će otići u Njemačku

Inače Milan je završio Građevinski fakultet u Nišu a ovim se poslom bavi od 1982 godine i to svo vrijeme van Srbije dok mu firma za koju je radio nije otišla u stečaj. Poslije toga iz nekoga razloga više nije bilo posla za njega bilo gdje i stalno je doživljavao odbijanja od mnogih poslodavaca.

Još je i dodao da se zahvaljuje svima koji su razumjeli njegov problem i podržali ga te da je srećan što mu se život totalno promijenio i da se nada da će što prije početi sa poslom.