Vaše vijesti. Vaše Viralno

Marina Tucaković otkriva detalje Karleušine bolesti: Jelena se borila za Divnin život, nije joj dopuštala da odustane. Ovo je najgori mogući udarac

735

Marina Tucaković, bliska prijateljica Divne Karleuše, izjavila je kako je užasnuta smrću ovako drage osobe. Ispričala je kako su Jelena i Duško pokušali sve što je u njihovoj moći da je spase i izlječe.

Otkrila je kako Jelena i njen suprug Duško nisu štedjeli na Divninom liječenju. Vodili su je u Njemačku, Grčku, Švajcarsku, Tursku i bilo koju drugu državu gdje je postojala mogućnost za kvalitetnijim imuno-terapijama. Jelena je Marini govorila kako joj je Duško ogromna podrška u svemu i da je uvijek uz njih dvije.

„Ne smijem ni pitati Jelenu kako je“ – rekla je Marina. Kaže kako joj je samo poslala poruku u kojoj govori koliko je užasnuta. Majka i kćerka su bile nerazdvojne, izuzetno bliske cijeli život, i Marina je svjesna koliko je ovo težak udarac za Jelenu. Jedina joj utjeha može biti, kaže, što je sve po redu. „Moj sin, Miloš, je umro prije mene. E to je jezivo.“ – rekla je Tucakovićeva.

Marina je još ispričala koliko se Jelena svim silama borila da Divna ne sjedne u kolica, tjerala je i da šeta. Tucakovićeva je objasnila da je Divna zbog bolesti često padala duhom, ali su joj kroz sve pomagale i njene unuke, Atina i Nika. Sama Marina joj je bila savjetnik i rame za plakanje, s obzirom da je prolazila kroz istu muku. Divni je govorila da jede zdravo i vodila je kroz sve.

„Opet je išla na hemoterapije, izgubila je kosu i nosila periku, a terapija u Turskoj na koju je redovno išla bila je veoma opasna. Moj sin, Milan, sve je to pratio jer i ja imam istu bolest, a rekao mi je da sve to može imati ozbiljne nuspojave. Može da nastrada i jetra: njeno tijelo sve to vjerovatno više nije moglo izdržati.“ – objasnilaje Marina.

Komenatri su zatvoreni.