Vaše vijesti. Vaše Viralno

Lijek koji svaka žena treba da zna: Uklanja neugodne mirise, smanjuje sekret i liječi miome

724

Brojnim ženama problem predstavlja pojačana kiselost sekreta, a samim tim dolaze i neugodni mirisi.

Donosimo vam recept za narodni lijek koji će vam pomoći u tome.

Potrebno vam je:

-1 kg meda

-15 limuna

400 gr čuvarkuće

15 čehna bijelog luka

400 grama oraha

orah-ocisceni-jezgra-500g-domaci-koscak

Bitno je da sve sastojke pomiješajte u jednoj tegli i da je stavite na tamno mjesto na umjerenoj temperaturi. Uzimajte ovu smjesu svako jutro po jednu kašiku na tašte tj, prije doručka ili čaja. Bitno je naglasaiti da se uz ovaj recept mogu liječiti oblesti kao što su ciste ili miomi.

Miom je dobroćudni tumor maternice. Zove se i fibriod, leiomiom, fibromiom.

Bezopasan je u smislu, da neće doći do nastanka metastaza i širenja u druge organe, ali može dovesti do prekomjernog menstrualnog krvarenja (menoragija), često uzrokuje anemije i može dovesti do neplodnost i i spontanog pobačaja. Miom nastaje iz glatkoga mišićnog tkiva stijenke maternice, a uzrok nastanka nije poznat. Estrogen ne uzrokuje miome, ali može pospiješiti njihov rast. Svaka treća žena poslije 35. godine ima miome. Ako ne izazivaju znatnije tegobe, dovoljne su redovite ultrazvučne kontrole. Enukleacija je uklanjanje mioma, bez uklanjanja maternice (histerektomija). Laserska kirurgija (zvana myolysis) sve se više koristi i pruža alternativu tradicionalnim operacijama.

limun

Upotrijebite ovaj recept i sačuvajte svoje zdravlje. Ove sastojke možete kupiti za samo nekoliko eura u lokalnim marketima. Nemojte propustiti priliku da osvježite svoje zdravlje. Mnoge žene bacaju ogroman novac na lijekove, tablete, preparate, a bolje je na prirodan način izliječiti svoje tegobe kako se ne bi pojavili nus efekti zbog kojih bi mogli završiti u bolnici.

 

Komenatri su zatvoreni.