Vaše vijesti. Vaše Viralno

Konačna istina: Novinar Slobodan Vasković preko svoga bloga otkrio cijelu istinu o slučaju Davida Dragičevića i naveo imena ljudi koji su naredili i izvršili njegovu likvidaciju (FOTO)

8,785

Vjerojatno je malo onih koji su iz ovih krajeva a koji nisu čuli sa slučaj nesretnoga mladića Davida Dragičevića koji je likvidiran u martu prošle godine, a nikada se nije saznalo ko su njegove ubojice, kao ni ko je naredio likvidaciju.

Od tada traje velika borba Davidovih roditelja da pronađu krivce za smrt svoga djeteta, a Davidov otac je u nekoliko navrata ukazivao kako vjeruje i da ima dokaze kako su krivci za smrt njegovoga djeteta u samome političkom i policijskom vrhu.

Svakoga dana su Davidovi roditelji, okupljeni oko neformalne grupe ”Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine se okupljali tražeći samo jedno, istinu o smrti Davida Dragičevića, ali niti jednoga trenutka vlast i policija nije ozbiljno shvatala njihove zahtjeve, već su na svaki način, lažiranjem dokaza, davanjem lažnih izjava, pokušavali da kompromitiraju pokojnog Davida, ali i njegove roditelje kao i sve ljude iz grupe Pravda za Davida.

Na kraju je ovo okupljanje zabranjeno , a policija je silom na katolički Božić rastjerala sve prosvjednike, bilo je i mnogo fizičkog nasilja uhapšenih i povrijeđenih i na strani prosvjednika ,ali i policije.

Protiv oca Davida Dragičevića je podignuta tjeralica i on je od tada u bjekstvu, te se povremeno javi svima onima koji ga podržavaju u borbi, da ih informiše da nije stao sa svojom borbom, najavljujući još veće informacije o samome slučaju.

Ovih je dana majka Davida Dragičevića ekshumirala njegovo tijelo, i prenijela ga u Austriju gdje inače živi, a tada je rekla da ne želi da njen sin svoje zadnje počivalište ima u zemlji i državi koja ga je izdala i ubila više puta.

Ovih je dana i novinar Slobodan Vasković koji od početka prati ovaj slučaj napisao tekst u kojima je naveo imena ubojica Davida Dragičevića, i taj tekst vam u cijelosti prenosimo.:

Načelnik Uprave za organizovani kriminal Darko Ilić naredio je da se David likvidira. Ilić je i ljude organizovao, cijelu vojsku koja je sastavljena od vojnika narko-kartela i pojedinih pripadnika policije da bi se David ulovio. Dubravko Kremenović koji je poznat kao Ilićeva desna ruka izravno je rukovodio akcijom sprovedenom u samom centru Banja Luke.

David je iza Metalske škole namamljen, gdje ga je napalo 15ak nasilnika, a među njima su bili i pojedini pripadnici osiguranja poznatijih banjalučkih lokala. Kremenović je stigao iza Metalske škole sa policijskim automobilima, odnosno u neposrednu blizinu škole. Dragičevića je lično tukao, a zatim su ga u kola strpali i odvezli u prostorije MUP-a. To se sve odigralo između 2:50 i 3:30 ujutro na 18.mart.

I u tim prostorijama je nastavio da mlati Dragičevića, a tu je mučenje počelo. Prije nego je nastupila jutarnja smjena, Davida su opet strpali u policijski automobil i odvezli ga nadomak Banjaluke u jednu vikendicu što je na oko 35 kilometara udaljenosti.

Nastavili su mučenje u vikendici, a upravo je Kremenović lično sve sprovodio. Dok je trajalo mučenje, ujedno su to pojedini pripadnici policije zajedno sa Kremenovićem i nekolicinom vojnika narko – klana snimali i naručiocima slali video snimke.

Kremenović je na jedan dan napustio Banja Luku sljedeći dan, a David je ostao pod paskom počinioca. Likvidirali su ga tako što su ga ugušili. Da li je to lično Kremenović uradio ili neko od Ilićevih i njegovih saučesnika, pitanje je za načelnika UKP-a Sinišu Kostreševića.

Komenatri su zatvoreni.