Komšije će vam zavidjeti: Napravite sušaru u kojoj možete sušiti meso kada god želite (FOTO)

  • Telegraf
  • February 28, 2019
  • Comments Off on Komšije će vam zavidjeti: Napravite sušaru u kojoj možete sušiti meso kada god želite (FOTO)

Ovo je svakako prava stvar za sve ljubitelje mesa. Sada možete napraviti vlastitu sušilicu u vlastitom dvorištu, a možete uštedjeti mnogo novca na skupim dimljenim proizvodima.

Evo što trebate učiniti da biste imali vlastitu sušilicu u dvorištu – to je vrlo jednostavno.

Prva stvar koju trebate učiniti je pronaći dobro i prikladno mjesto za vašu sušilicu, i paziti da ostavite dovoljno prostora oko sebe.

Nakon toga ulijte tanki sloj betona koji će biti osnova za ložište za vašu sušilicu. Nakon što ste izgradili ložište, morate ga, naravno, ograditi ciglama i vratima. Vodite računa o materijalu koji ćete koristiti. Možete staviti metalna vrata, ili u ovom slučaju neka koja su otporna na visoke temperature.

Najvažniji detalj je izrada betonskih blokova na temelju vaše peći i izrada dijela gdje se meso suši od drvenog materijala. Krov također može biti izrađen od drveta. Jedna strana vaše sušilice treba imati malo duži krov tako da daske mogu dosegnuti do tog mjesta i pokriti područje na kojem ćete pohraniti drvo koje će vas koristiti za zapaljenje vatre nakon toga.

Na vrhu vašeg krova, na kraju ćete napraviti dimni otvor koji trebate zaštititi sa sićušnom metalnom mrežom i tako spriječiti neke insekte i glodavce koji mogu ući unutra. Dio koji je zadužen za spajanje ložišta i crijeva i cijevi otići će na hranu koju ćete osobno pušiti, au donjem dijelu možete kuhati. Vrlo jednostavno i vrlo korisno.

Da li ste sve shvatili, nadamo se da ćete i Vi na ovaj način napraviti sami svoju sušaru/sušilicu kako ko hoće da zove. Nadamo se da smo Vam pomogli.