Vaše vijesti. Vaše Viralno

Kolindina izjava o Oliveru digla Hrvatsku na noge: Da li je predsjednica zaista pretjerala

238

Predsjednica Hrvatske izrazila je žaljenje za Oliverom Dragojevićem ali na čudan način.

Saopštenje o smrti poznatog pjevača koje je u nedjelju upućeno iz kabineta predsjednice Hrvatske naišlo je na mnogo negativnih komentara.

Naime, u saopštenju iz kabineta predsjednice izražavaju žaljenje zbog smrti velikog umjetnika, naveli su da je Oliver “predma dalmatinskog porijekla” bio slušan i omiljen u svim dijelovima Hrvatske.

Među komentarima se našao i onaj od sociologa Svena Marcelića koji je napisao u čemu je problem.

“Draga PR službo Predsjednice Republike, veznik “premda” je dopusni veznik.
Kad napišete rečenicu “Premda dalmatinskog podrijetla, bio je omiljen i slušan u svim dijelovima Hrvatske”, onda koristite formu koja “dopušta ostvarenje sadržaja glavne surečenice unatoč tomu što je on u suprotnosti sa sadržajem zavisne surečenice.”
Drugim riječima, biti dalmatinskog porijekla je u suprotnosti s bivanjem omiljenim u svim dijelovima Hrvatske.
Ukratko, ili ste pali sedmi razred osnovne škole ili njegujete osobito osebujnu definiciju zajedništva u kojoj je biti Dalmatincem i voljenim u cijeloj Hrvatskoj dopušteno samo iznimno.”

Iz kabineta predsjednice su kazali kako se cijelim tekstom uzdižu vrijednosti cijele dalmacije i dalmatinskog zvuka i da je poenta cijele objave zajedništvo Dalmacije i ostatka Hrvatske i iseljeništva.

Potpuno suprutno interpretacija, ovdje je istaknuto dalmatinsko porijeklo kao izrazita vrijednost i ujedinjavajuća činjenica, a posebno žalosti činjenica što to neko tumači drugačije.

Podsjećamo, Oliver Dragojević preminuo je u 71. godini nakon duge i teške bolesti raka pluć. Sahrana će biti održana danas u njegovom rodnom mjestu Vela Luka. Ostat će upamćen po velikom broju hitova koje su pjevušile generacije.

 

Komenatri su zatvoreni.