Koliko Ronaldo zapravo ima godina: Doktori otkrili nevjerovatnu istinu o najboljem svjetskom fudbaleru

  • Telegraf
  • July 24, 2018
  • Comments Off on Koliko Ronaldo zapravo ima godina: Doktori otkrili nevjerovatnu istinu o najboljem svjetskom fudbaleru

Najbolji igrač svijeta ima tijelo dvadesetogodišnjaka, pokazali su pregledi u klinici u Torinu.

Doktori koji su radili pregled Ronalda prije nego što je potpisao ugovor ostali su u šoku kada su vidjeli rezultate. Portugalac ima svega 7% masnoće u tijelu, iako prosječan fudbaler u njegovim godinama (33) ima 10-11%.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro (Funchal, 5. veljače 1985.), poznatiji kao Cristiano Ronaldo, portugalski nogometaš, član je torinskog Juventusa.[1] Reprezentativac je i kapetan Portugala te dobitnik Zlatne lopte i FIFA-ine nagrade za nogometaša godine za 2008., 2013., 2014., 2016. i 2017. godinu.

Kao mladić počeo je u malom klubu Andorinha, gdje je igrao dvije godine da bi 1995. godine otišao u Nacional. Godine 1997.Ronaldo je stigao u redove portugalskog giganta Sportinga, da bi 2003. godine njegov talent primjetio trener Manchester Uniteda Alex Ferguson, tako da Ronaldo sa samo 18 godina odlazi na Otok u transferu vrijednom 12,24 milijuna funta. (Via Wikipedija). U narednoj sezoni osvojio je i svoj prvi trofej, FA kup, a s reprezentacijom Portugala nastupio je u finalu Europskog prvenstva 2004. godine. Na tom turniru je postigao i svoj prvi pogodak za izabranu vrstu.

Godine 2008. Ronaldo je s Manchester Unitedom osvojio Ligu prvaka te je proglašen igračem turnira iako je u finalu promašio jedanaesterac. Također je s 8 pogodaka bio najbolji strijelac ovog natjecanja. Iste godine je osvojio nagradu za FIFA-inog igrača godine. Johan Cruyff je izjavio da su George Best i Denis Law bili odlični igrači Manchester Uniteda, ali da je Ronaldo bolji od obadvojice.

Svi ovi podaci pokazuju da Ronaldo može još nekoliko sezona igrati vrhunski, a nema sumnje da će Italijanska liga postati itekako zanimljivija nakon njegovog dolaska.