Ko može nek izvoli: Prodaje se najskuplje ostrvo na svijetu. Rajske plaže, oslobođanje od poreza. Cijena je stvarno sitnica (FOTO/VIDEO)

  • Telegraf
  • February 14, 2019
  • Comments Off on Ko može nek izvoli: Prodaje se najskuplje ostrvo na svijetu. Rajske plaže, oslobođanje od poreza. Cijena je stvarno sitnica (FOTO/VIDEO)

Privatna vještačka ostrva El-Mardžan koja se nalaze u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) sada su na prodaju – a prva postavljena cijena je “samo” 410 miliona eura.

Kupcima pritome stoje na raspolaganju mnoge pogodnosti kao što je recimo oslobađanje od poreza na prihod, a većina infrastrukture se nalazi na ostrvu izgrađenom u emiratu Ras el-Kaimah.

Ovo danas najskuplje vještačko ostrvo na svijetu proteže se na nevjerovatnih 267 hektara. Sastoji se ukupno od četiri manja ostrva, koja nose nazive, redom – Ostrvo snova, Ostrvo povjetarca, Ostrvo sa blagom i Ostrvo sa pogledom. Međusobno su sva ostrva spojena velikim i dugim mostovima, prenosi i piše srpski portal “Kurir.rs”.

Primjera radi recimo, Ostrvo snova je jedan projekat koji je zamišljen i treba da pomuti slavu čuvenoj Ibici. Sagrađen je nedaleko od samog grada Dubaija i moći će da primi preko 20.000 ljubitelja zabava.

Tu je zamišljeno da će biti dva ogromna zatvorena noćna kluba, četiri kluba smještena na plaži, pet velikih hotela i čak 100 restorana. Iako su u Dubaiju potrebne posebne i dosta specifične dozvole za točenje i konzumiranje alkohola, ovdje će se alkohol ipak moći konzumirati potpuno slobodno bez ikakvih ograničenja.

U nastavku današnjeg članka možete pogledati i jedan video klip koji smo vam pripremili, a koji prikazuje ovo gore pomenuto ostrvo i sve njegove ljepote.

Pogledajte video i uživajte:

Šta vi mislite? Kada bi recimo imali potrebna finansijska sredstva, da li biste vi kupili jedno ovakvo ostrvo? Mi mislimo da bi se to i te kako isplatilo, posebno s obzirom na njegovu lokaciju, ali i popularnost same destinacije.