Vaše vijesti. Vaše Viralno

Kaže da ju je sami Bog spasio da i ona ne bude žrtva teroriste: Prvi puta nije došla u džamiju iz sasvim bezveznoga razloga i izbjegla je najgore (FOTO)

938

Svi su mediji prenijeli vijest o strašnom terorističkom napadu na dvije džamije na Novom Zelandu u kojem je ubijeno 49 osoba, a više od 20 osoba je ranjeno ili povrijeđeno, pa je na žalost moguće da broj žrtava nije konačan, zavisno od oporavka pojedinih ranjenih žrtava.

Mirza Hajrić je ambasador BiH u Australiji, pa je i on dao izjavu za medije povodom ovoga strašnog zločina, a koji je vidno uznemirio tamošnje Bošnjake.

Pa je tako Hajrić rekao kako se na Novo Zelandu mogu očekivati neki zemljotresi ili neke druge prirodne nepogode, ali da do sada ovakvog nečega na Novom Zelandu nije bilo, te da je Novi Zeland zemlja u kojoj se govori preko 100 jezika i u kojoj živi preko 200 nacija, te da do sada nije postojala nikakva rasna ni nacionalna mržnja ili netrpeljivost.

Hajrić potvrđuje da je ovaj napad poprilično uznemirio bošnjačku zajednicu u Australiji i na Novom Zelandu, posebno jer je napadač krenuo u krvavi pohod slušajući četničke pjesme, koje pozivaju na nasilje.

Hajrić je i dodao da u Christchurchu žive dvije bošnjačke porodice i to porodice Refika Šabića i Fatime Kafedžić, te da je Fatima jedna od onih koja redovno ide u džamiju, te da ju je snažna kiša spriječila da taj dan ode na namaz, pa je kako i ona sama kaže, Božjom voljom ostala živa.

Hajrić kaže da ga građani stalno zovu i traže sve moguće informacije, a mnogo je onih koji žele da pruže i konkretnu pomoć porodicama žrtava, pa on vjeruje da će se i povodom toga vrlo brzo sprovesti neka akcija u bošnjačkoj zajednici

Komenatri su zatvoreni.