Karleuša ponovo u akciji. Isplivali novi dokazi: Prije tri godine Jelena Karleuša naskočila na crnca (FOTO)

  • Telegraf
  • February 7, 2019
  • Comments Off on Karleuša ponovo u akciji. Isplivali novi dokazi: Prije tri godine Jelena Karleuša naskočila na crnca (FOTO)

Ovih zadnjih nekoliko dana svi samo pišu o Jeleni Karleuši i njenoj ljubavnoj aferi sa Ognjenom Vranješom. Međutim sada se pojavilo nešto zaista krajnje nevjerovatno, odnosno scena od prije preko tri godine gdje je dotična prva dama Instagrama na jednom nastupu naskakala na jednog crnca (afroamerikanca).

Naime, tada se već uveliko špekulisalo da pop diva ima neku aferu sa pomenutim Afrikancem.

Inače, afrikanci su još poznati i kao negoridi.

O negroidima, malo zanimljivosti:

Negroid (poznat još i kao Congoid) je određena grupa ljudi koja se historijski gledano smatra biološkim porijeklom čovječanstva. Ovaj termin je korišten najčešće od strane forenzičkih i fizičkih antropologa i to za upućivanje na pojedince ili grupe  populacije koje dijele određene morfološke i skeletonske osobine i karakteristike koje su veoma česte među populacijama u većini podsaharske Afrike i nekim izoliranim dijelovima južne i jugoistočne Azije.

U Africi se, recimo, smatralo da postoji i jedna rasistička linija razdvajanja fizičkih tipova bjelih od onih negroidnih fizičkih tipova, pri čemu su negroidne grupe činile većinu odnosno glomazni dio populacije južno od područja koje se protezalo čak od južne pustinje Sahara na zapadu sve do afričkih Velikih jezera na jugoistoku kontinenta.

Prvi put ovaj pojam je bio uveden u ranu rasnu nauku i antropometriju, Negroid je tada označio jednu od tri glavne ljudske rase (skupa sa belkima i mongoloidima). Mnogi naučnici u okviru društvenih nauka tvrde da su takve analize zapravo ukorijenjene u mnogim sociopolitičkim i historijskim procesima, a ne samo u empirijskim zapažanjima. Međutim, Negroid kao biološka i morfološka klasifikacija ostaje u upotrebi u forenzičkoj antropologiji i dan danas. Ovaj termin danas se obično smatra krajnje rasističkim, zajedno sa izrazom koji je izveden iz njega – crnac.