Vaše vijesti. Vaše Viralno

Kakva vam je stolica, takvo vam je zdravlje: Pogledajte u svoj izmet, saznat ćete mnogo toga o sebi

1,286

Nešto što se može pokazati u kakvom je stanju nape zdravlje jeste i stolica, ne trebate zanemarivati ako primjetite neke određene promjene.

U nastavku ćemo vam otkriti koje mjere morate poduzeti ukoliko primjetite da nešto sa vašom stolicom nije u redu.

Izgled stolice može o vašem zdravstvenom stanju mnogo toga reći, zato se i analizira i daje tačna dijagnoza. Morali biste obratiti pažnju na određene promjene u stolici, kako biste mogli spoznati ako nešto nije u redu, da biste mogli započeti sa liječenjem,

Krv u stolici ne biste trebali zanemarivati, može ukazivati na određena krvarenja u vašem probavnom taktu, neki parazit ili čak i tumor. Ako to primjetite, trebali biste otići doktoru što prije.

Proliv- to je problem dehidracije, može da dovede i do drugih ozbiljnih problema. Nakon nečega što nam ne odgovara javlja se proliv, ali ako je to često onda imate virus ili nešto mnogo gore od toga.

Žućkasta stolica podrazumijeva da imate problem sa žuči.

Bjelkasta stolica- ovo može značiti da imate cirozum, na problem sa pankreasom ili na hepatitis.

Ako primjetite bilo kakve promjene vaša stolice, morate sljedeće savjete da primjenite. Trebali biste da ih se pridržavate.

Prirodni probiotici kao što su kefir će podstići organizam na razmnožavanje dobrih bakterija u našim crijevima. Probiotici se preporučuju kada koristimo antibiotike jer nam narušavaju crijevnu floru.

Nemojte zanemariti ova upozorenja, čak bi bilo dobro da ih podjelite na vaše fejsbuk profile kako bi upozorili i prijatelje, koji vjerovatno ove informacije nisu znala, a mogu im pomoć ii smanjiti njihove tegobe koje ih muče već sedmicama.

Komenatri su zatvoreni.