Vaše vijesti. Vaše Viralno

Kako smanjiti potrošnju goriva uz par koraka – ovo bi trebao znati svaki vozač

199

 

Oni koji svakog dana koriste svoj automobil normalno je da se troši gorivo a kako vrijeme odmiče potrošnja se sve više povećava. Potrebno je redovno održavati i servisirati svoj automobil kako se nebi dešavalo da se gorivo bezpotrebno rasipa. Uz savjete koje daju stručnjaci vrlo brzo ćete osjetite znatnu razliku kod ušteda i goriva i novca.

 Ove savjete primijente kako treba i osjetit ćete to dobro na vašem džepu:

– Potrebno je raditi servis svog automobila svake godine i to bez izuzetaka. Pošto se redovno popravljaju manji kvarovi spriječit ćete nastanak i većih kvarova koji mogu zauvijek uništiti vašeg ljubimca. Jako je bitno mijenjati filtere za ulje kao i za gorivo. Filter za ulje se treba mijenjati na svakih odprilike sedam hiljada pređenih kilometara.

– Kada vozite auto jako je važno da se papučica gasa ne pritiska do kraja, a učili ste da i ubrzavanje automobila a i kočenje trebaju da budu glatki. Na taj se način smanjuje potrošnja i goriva i to se brzo primijeti. Ukoliko se auto nastoji brzo ubrzati tada se povećava i potrošnja energije a tako i potrošnja goriva.

Komenatri su zatvoreni.