Vaše vijesti. Vaše Viralno

Kako će se prezivati djeca princa Harija: Neobičnosti iz Kraljevske porodice

177

Nakon što su ove godine obavili vjenčanje princ Hari i princeza Megan Markle mogli bi ove godine britance da obraduju prinovom.

Britanski mediji i obožavaoci kraljevske porodice nestrpljivo čekaju dječicu slavnog para, a već je počelo da se špekuliše o njihovim imenima, ali i prezimenu koje će nositi.

Od trudnoće za sada nema ništa, ali su pojedini detalji o životu princeze Megan i princa Harija već poznati. Vrlo je moguće da neće biti prinčevi i princeze, nego da će imati titulu Lord i Lejdi.

Također, ženska djeca neće naslijeđivati vojvodstvo jer ono pripada samo muškoj djeci.

Djeca će se vjerovatno prezivati Saseks, odnosno to će prezime koristiti kada budu išla u školu.

Djeca Princa Vilijama i Kejt Midlton koriste prezime Kembridž, dok su Vilijam i Hari kao djeca koristili prezime Vels, budući da je to titula njihoviih roditelja.

Princ Henri, vojvoda od Saseksa, punim imenom Henri Čarls Albert David (engl. Henry Charles Albert David), poznatiji kao princ Hari , je drugi i najmlađi je sin Čarlsa, princa od Velsa i njegove pokojne supruge Dajane, princeze od Velsa. Jedan od kumova na njegovom krštenju bio je rođeni brat njegovog oca princ Endru, vojvoda od Jorka.

Šesti je u liniji nasledstva na britanski presto odmah posle svog oca prestolonaslednika Čarlsa, brata princa Vilijama i svog bratanca princa Džordža i svoje bratanice princeze Šarlote. Po popularnosti je treći član britanske kraljevske porodice. Princ Hari u Britanskoj vojsci ima čin kapetana.

Supruga mu je Megan, vojvotkinja od Saseksa, venčanje je obavljeno 19.05.2018.god, kadar je i dobio titulu vojvoda od Saseksa.

 

 

Komenatri su zatvoreni.