Vaše vijesti. Vaše Viralno

Kada je ovo ujelo nije mogla da hoda pa su joj se oduzele i ruke – nakon igre u prirodi preživjela pakao

431

 

Kažu da će ovog proljeća i ljeta  biti mnogo  više krpelja nego ikada ranije. Ubod zaraženog krpelja može da izazove nevjerovatne nuspojave i dijagnoze. Mala Evelin je pravi primjer toga .Najčešće i najopasnije nuspojave su  Meningoencefalitis i Lajmska borelioza.

Simptomi Meningoencefalitisa su veoma slični gripi i baš bi zato bi trebali više obratiti posebnu pažnju na njih jer ako dođe do povišene temperature,  povraćanja, glavobolje, bolova u mišićima ili nekog drugog simptoma sličnog gripu, a dijete vam se  taj dan igralo napolju u prirodi u to posebno osjetljivo proljetno vrijeme – svakako bi trebalo da se javite ljekaru .

To je trebalo da uradi i  majka male Evelin. Njena mama je na Facebooku objavila video da pokaže drugima kako izgleda ubod krpelja i da izaziva paralizu. Kako je veče odmicalo, djevojčica je postajala sve tiša, smušenija a na kraju je završila sa roditeljima u krevetu. Iako majka nije slutila na ništa strašno, malo je zabrinula.

Već ujutru situacija je bila još gora da je morala  odma reagovati . Djevojčica nije mogla ni da ustane ni da hoda, a i ruke je više  nisu slušale. Tada je shvatila da se nešto grozno dešava .

 

Komenatri su zatvoreni.