Jedna od najljepših ljubavnih priča: Da je ljubav najmoćnija sila dokazao je i on koji je zbog žene svoga života na biciklu došao iz Indije u Švedsku samo da je još jednom vidi (FOTO)

  • Zamjena
  • March 29, 2019
  • Comments Off on Jedna od najljepših ljubavnih priča: Da je ljubav najmoćnija sila dokazao je i on koji je zbog žene svoga života na biciklu došao iz Indije u Švedsku samo da je još jednom vidi (FOTO)

Mnoge su priče već ispričane, i mnoge će tek da budu ispričane, ali jedna je stvar sigurna, da je ljubav možda i najmoćnija sila kada je ljudski život u pitanju i da je malo stvari na svijetu koje se ne mogu uraditi ili napraviti kada te ljubav pokreće.

Na milijarde je primjera u svijetu šta sve ljubav može da napravi od čovjeka i na kakve stvari i poteze može da ga pokrene, a neki od njih su toliko lijepi i simpatični da je šteta da za njih ne zna cijeli svijet.

Naravno postoje  i u ljubavi , kao i u svakom aspektu života ekstremi, koji vuku ka onome lošem i tragičnom, ali u ovome tekstu nećemo o tome.

Priča o kojoj govorimo u ovome tekstu je počela prije nekih 40 godina, a tiče se jednoga indijskog umjetnika i jedne Šveđanke

Pradiumna Kumar Mahanandia  je rođen u jednom zabačenom selu u Indiji i bio je, kako se to kod njih kaže nedodirljiv, a prorekli su mu još kao malome da će se oženiti sa ženom, umjetnicom, muzičarkom koja dolazi iz jedne daleke zemlje, koja je po horoskopu bik i koja posjeduje svoje šume.

Sam Kumar je poslije u razgovoru sa novinarima izjavio kako je veoma vjerovao u to proročanstvo te da on zna da je na ovoj planeti baš sve predodređeno, a posebno se sjeća dana kada je ovo proročanstvo se počelo ostvarivati, a sve je počelo sada već davne 1975 godine.

Tada je Kumar bio ulični umjetnik, a prelijepa plavuša Šarlota von Šedvin ga je zamolila da ako bi htio da naslika njen portret. Kumar je izjavio da kada je tada ona stala ispred njega, da je imao osjećaj kao da ne dodiruje zemlju i da lebdi. Sjeća se da je bio veoma nervozan te da zbog toga nije nikako uspijevao da je dobro nacrta, pa ju je zamolio da se vrati dan kasnije.

Na kraju je Šarlota morala da se vrati tri puta da bi je Kumar uspio do kraja nacrtati, a već kod drugoga dolaska on je znao da je ona jedna, jedina za njega.

U međuvremenu se ispostavilo da je Šarlota po horoskopu bik, da svira frulu te da je vlasnica jedne šume, a Kumar joj je bez zadrške rekao da će ona biti njegova žena kad- tad, jer su njih dvoje jednostavno predodređeni jedno za drugo.

Šarlota koja je u to vrijeme imala samo 19 godina nije bila preplašena tim Kumarovim riječima već je odlučila da se prepusti avanturi, pa su tako njih dvoje proveli zajedno nekoliko sedmica prije nego li se ona vratila svojoj kući u Švedsku.

U mnogim drugim slučajevima ljubavna priča bi se tu i završila, ali je mladi Kumar odlučio da tu neće biti kraj njihove ljubavi, pa je nakon godinu i pol dana prodao sve što je posjedovao i što je imao, te je za  taj novac kupio bicikl i sa veoma malo novaca uz sebe i uz pomoć nekolicine ljudi koji su mu pomogli putem, uspio je faktički na biciklu da prevali skoro 10 hiljada kilometara, da bi samo vidio Šarlot makar još jednom.

Na kraju su se njih dvoje vjenčali i zajedno su već 40 godina. Dobili su i dvoje djece u braku, a za svoju ljubav kažu da je i danas jaka isto kao i onoga prvoga dana kada su se ugledali.