Izgleda da je pošteni nalazač na kraju samo obični prevarant: Nišlija koji se hvalio da je našao 50 hiljada eura i vratio ih vlasnici bez ikakve nagrade izgleda i nije uradio baš sve to tako- Isplivala prava istina (FOTO)

  • Zamjena
  • March 24, 2019
  • Comments Off on Izgleda da je pošteni nalazač na kraju samo obični prevarant: Nišlija koji se hvalio da je našao 50 hiljada eura i vratio ih vlasnici bez ikakve nagrade izgleda i nije uradio baš sve to tako- Isplivala prava istina (FOTO)

Cijela Srbija ali i regija je pisala i govorila o Nišliji A.M. koji je navodno krajem februara pronašao torbicu sa 50 hiljada eura te novac vratio vlasnici i nije tražio ništa zauzvrat. Međutim, izgleda da sve baš i nije bilo baš tako te priča dobija veoma čudan preokret.

Prema sadašnjim informacijama iz medija, ovoga Nišliju su sada prijavile kolege, zbog čega ga je policija pozvala na informativni razgovor, te je na tom razgovoru priznao da nije našao nikakav novac.

Njegova sadašnja verzija priče je da je na parkingu našao novčanik, ali da u njemu nije bilo novca, niti bilo kakvih drugih papira ili dokumenata.

Kako mediji prenose ovaj Nišlija je u svojoj novoj izjavi policiji rekao kako se kada je pronašao novčanik sjetio kako je i još jednom prije na istom parkiralištu našao prazan novčanik, pa je iz tog razloga odlučio da pozove jednoga niškog novinara kojeg poznaje i da mu sve ispriča.

Ali umjesto da novinaru ispriča kako je samo našao nekoliko praznih novčanika, on je izmislio priču o pronalasku platnene torbice sa 50 hiljada eura u njoj sve sa svežnjevima od po 500 eura, te da je u torbi bio i telefon, koji je počeo da zvoni i na koji ga je pozvala žena koja je izgubila novac i kojoj je isti dan vratio novac bez ikakve nagrade.

Postavlja se sada pitanje šta je razlogom za ovakvu izmišljenu priču, a mnogi pretpostavljaju da se ovaj Nišlija jednostavno na ovaj način htio proslaviti, postati poznat makar u Nišu, a možda  je mislio da će ovakva izmišljena priča uticati možda i na njegov napredak u karijeri i da će dobiti neko bolje radno mjesto u firmi u kojoj radi.