Iskusne domaćice otkrile jednostavan trik za pravljanje perfektnih palačinaka: Mnogi su, kada su saznali, se pitali kako ovo do tada nisu skontali

  • Telegraf
  • February 9, 2019
  • Comments Off on Iskusne domaćice otkrile jednostavan trik za pravljanje perfektnih palačinaka: Mnogi su, kada su saznali, se pitali kako ovo do tada nisu skontali

SVI MI JAKO JAKO VOLIMO PALAČINKE: SLANE, SLATKE, SA VOĆEM ILI JEDNOSTAVNO SUHE, NIJE BITNO. ONI IDU I PRISTAJU U APSOLUTNO SVAKO DOBA DANA ILI UZ BILO KOJI OBROK U TOKU DANA/NOĆI, PA ČAK I ZA BRZU UŽINU.

JEDNOSTAVNO IH NIKO NA OVOM SVIJETU NE MOŽE ODBITI. SAVRŠENE SU ZA APSOLUTNO SVAKOGA, I NIKO NEMA SRCA DA IH ODBIJE, ČAK NI KADA JE SKROZ SIT.

Svakako, najveći problem koji se javlja je svakako onaj kod same pripreme ovog zaista fenomenalnog jela. Kod pripreme se može lahko desiti da one budu žilave i cijeli ukus vam onda jednostavno pokvare, ali to se više nikada neće dešavati, uz ovaj mali, jednostavni, a isprobani fazon. Tajna je samo u tome da trebate razdvojiti u vašim jajima koje koristite bjelanjke i žumanjke na samom početku pripreme tijesta. Nemojte ih slučajno ubacivati cijele kao što ste možda do sada.

Kao prvo, odmah ubacite žumanjke u vašu smjesu i izmiješajte ih jako dobro, što bolje možete, sa preostalim sastojcima za palačinke u posudi, a onda napravite od bjelanjaka malo mekši tučeni snijeg (šlag, kako ko zove) i tek onda ih u takvom obliku dodajte u smjesu i sve zajedno lagano onda umiješajte u jednu finu masu za palačinke. Vaše na taj način pripremljene palačinke će biti jednostavno savršene i jako ukusne, pa i onda čak kada se ohlade, neće vam biti nikakav problem da ih pojedete.

A prije nego počnete uopšte sa pripremom vašeg tijesta za palačinke, izvadite ranije iz frižidera jaja i puter i neko vrijeme ostavite da budu na normalnoj, sobnoj temperaturi. Ne biste trebali da previše pretjerujete sa količinom praška za pecivo koji stavljate u smjesu. Stavljajte tijesto sa već unaprijed spremnim kvascem uvijek u lagano zagrijanu rernu. Ako baš baš želite da pogodite sa najboljim receptom, stavitu i jednu malu kašikicu sirćeta od jabuke, a rezultat će vas zaista oboriti s nogu.

Palačinke će živjeti vječno. jednostavno nikada ne izlaze iz mode već dugi niz godina, i stvarno su nezaobilazan obrok na svim kontinetima i svi savršeno govore taj jezik, svi znaju šta je palačinak.