Ipak još nije gotovo: Dolazi još jači udar zime: Februar će imati ledene dane. Ovakvo nas vrijeme očekuje do proljeća

  • Telegraf
  • February 8, 2019
  • Comments Off on Ipak još nije gotovo: Dolazi još jači udar zime: Februar će imati ledene dane. Ovakvo nas vrijeme očekuje do proljeća

Na jugozapadu i zapadu Bosne, ali i u Hercegovini, očekuje se ipak pretežno sunčano vrijeme. Pretežno oblačno će biti u većem dijelu Bosne, ali i magla po kotlinama. Vjetar će biti slab i sjevernog smjera.

Vjetar će u noći na subotu da mijenja svoj smjer na jugo. Većinom će temperature biti između -3 i 1 stepen.  Najniža temperatura se očekuje ujutro, na jugu zemlje će biti do 6 stepeni. Uglavnom, dakle između 0 i 4 stepeni Celzijusa će biti najviša dnevna temperatura, a od 9 do 13 stepeni Celzijusa na jugu zemlje.

U Bosni i Hercegovini se sada u subotu očekuje jako umjereno, pretežno oblačno i veoma prolazno vrijeme. Uz kotline i riječne tokove u Bosni je izgledna veoma niska naoblaka ili blaga magla prije podne. Vjetar južnog smjera će biti slab. Većinom temperatura će biti između -3 i 1 stepen Celzijusa najniža jutarnja temperatura, a do 5 stepeni će ići na jugu zemlje.

Temperatura će se uglavnom kretati između 3 i 8 stepeni Celzijusa i to će biti najviša dnevna temperatura zraka, a od 9 do 13 stepeni Celzijusa na jugu zemlje.

U nedjelju će u predjelu Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme, kao i na jugozapadu i zapadu Bosne. Navečer se u Hercegovini očekuje slaba do umjerena kiša.

Već one naredne sedmice trebamo biti itekako spremni na snijeg i jaku kišu.

Što se tiče Srbije, u subotu se tamo očekuje najmanja dnevna temperatura od 6 stepeni Celzijusa, dok će najviša dnevna temperatura biti 12 stepeni Celzijusa uz djelimičnu oblačnost.

U nedjelju se, recimo, također očekuje djelimično sunčano vrijeme, sa najmanjom dnevnom temperaturom od 6 stepeni i najvišom 14 stepeni. Celzijusa. Međutim, već naredne sedmice i tu nas očekuju jaki pljuskovi i susnježica.

Hrvatsku očekuje ipak nešto malo bolja prognoza, sa djelimičnim sunčanim intervalima za vikend. U ponedjeljak se onda očekuje slaba kiša i susnježica, kao i utorak, ali ostatak sedmice pratit će nas ipak jako vedri i sunčani dani.

Stoga, ako živite bilo gdje u Bosni i Hercegovini ili Srbiji, pripremite vaše kišobrane i kape – a u Hrvatskoj… možete uživati.