Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ipak će mu se suditi: Potvrđena optužnica protiv Zorana Marjanovića za ubistvo supruge Jelene

195

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića (39) kojom mu se na teret stavlja da je 2. aprila 2016 godine na nasipu u Crvenki kod Borče, ubio suprugu pjevačicu Jelenu Marjanović.

Optužnicom mu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora, i on bi prema riječima izvora trebao na jesen da sjedne na optuženičku klupu.

Podsjetimo, prva optužnica protiv Zorana je podignuta 9. februara, ali je Viši sud vratio na dopunu 20. marta. Tokom dopune, saslušano je nekoliko svjedoka među kojima i Zoranova kćerka Jana, jedini očevidac događaja na nasipu.

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva koja je sada potvrđena, pokojna Jelena se sa suprugom i kćerkom dovezla do nasipa i krenula da trči. Zoran je ostao sa kćerkom, ali je ubrzo krenuo za njom, sustigao je i namamio da siđe sa nasipa. Dijete je prema optužnici, ostalo na nasipu.

Kada su sišli, kako se navodi u optužnici, on je Jelenu ubo oštrim predmetom u glavu i desni lakat, poslije čega je Jelena počela da bježi od supruga. Izgubila je patiku i moblni telefon, ali ju je on sustigao strgao gornji dio trenerke i zadao joj više smrtonosnih udaraca u predjelu glave.

Jelena Krsmanović, poznata i kao Jelena Marjanović, odnosno po nadimku Jeca (29. avgust 1983 – 2. april 2016) bila je srpska folk pevačica, poznata po tome što je postala žrtvom ubistva.

Karijeru je započela sa 13 godina, a svoj prvi album izdala kao tinejdžerka, pri čemu je privukla pažnju dela javnosti koja ju je, zbog sličnosti glasa, smatrali mogućom nnaslednicom Cece. Karijeru joj je, međutim, obustavila porodična tragedija i smrt oca. Pevanjem se počela ponovo baviti tek više od deceniju kasnije, odnosno posle udaje za kompozitira Zorana Marjanovića kome je bila rodila kćer.

Nestala je tokom trčanja, a 3. aprila je pronađeno njeno telo sa tragovima nasilne smrti.

Komenatri su zatvoreni.