Vaše vijesti. Vaše Viralno

Imate li jedan od njih? Ovi automobili se najviše kradu

733

I ove godine američki NICB objavio je podatke najkradenijih automobila u Sjedinjenim Američkim Državama, na čijem se vrhu i dalje nalaze Honda modeli.

I pored poprilično jakih policijskih snaga i sve veće represije, u SAD-u se vozilo u prosjeku ukrade svake minute.

NICB (National Insurance Criminal Bureau) objavio je statisičke podatke za najkradenija vozila bez obzira na marku i godišta.

Na prvom mjestu i dalje je Honda Accord sa 52.244 primjerka koji su prijavljeni kao ukradeni, što procentualno iznosi gotovo svaki 14. ukradeni automobil. Ništa manje nije tražen ni Civic sa 49.480 primjeraka, dok je na trećem mjestu sa velikom razlikom u odnosu na Hondine modele nalaze Fordovi pick up modeli i to sa 29.296 ukradenih primjeraka.

Nakon Fordovih pick upa, dosta su traženi i Ševrole modeli dok su vlasnici Dodge kamioneta mnogo mirniji, budući da ih je ukradeno tek 11.212 primjeraka. Interesantno je spomenuti da se popularna limuzina na američkom tržištu Toyota Camry nalazi na 5. mjestu sa 15.446 prijavljenih krađa, dok je zbirno ukupan broj automobila ukradenih od 6. do 10 mjesta mnogo manji nego broj ukradenih Accroda.

Sedmo mjesto je zauzela Toyota Carolla sa 10.547 primjeraka, a odmah iza nje je Nissan Altima. Deveti je vjerovali ili ne, Dodge Caravan, dok je posljednje mjesto zauzela Ševrole Impala.

Ovo je lista automobila koji su najviše puta otuđeni u Americi, a situacija je slična i kod nas. Ukoliko imate neki model od navedenih postoji velika mogućnost da ćete ostati bez njega, stoga je neophodno preduzeti mjere opreza, poput savremenih alarm sustava i čuvati ga u garaži, ukoliko za to postoji mogućnost.

 

Komenatri su zatvoreni.