Vaše vijesti. Vaše Viralno

Ima 70 godina, a nikada nije posjetila doktora: Pije ovaj čaj tri puta dnevno i zdrava je kao dren

217

Ulje origana je veoma jako i čak je jedna kap dovoljna da ispolji svoje ljekovito svojstvo u razne svrhe.

Čaj od origana nosi mnoge zdravstvene koristi kao što su.

-Poboljšanje cirklucije

-Poboljšanje probave

-Spriječevanje upala

Antioksidantno svojstvo, koje je korisno u borbi protiv teških bolesti kao što je rak.

 

Reč „Origana“ potiče iz grčkog jezika, a sama riječ u prevodu znači „radost planine“, a jedan drugi prevod ima značenje „jedna oštra biljka“.

Ulje divljeg origana se koristi vijekovima kao lijek, a poznato je da su još stari Grci prepoznali ovo ulje kao efikasan lijek protiv mnogih bolesti. Iz istorijskih rukopisa je pronađena informacija da je Hipokrat biljku Origano koristio kao antiseptik. Kada su Rimljani osvojili Grčku sa sobom su donijeli i razne kulturne običaje i naravno kulinarske vještine te su na tim prostorima Origano koristili kao začin prilikom pripreme mesa, ribe pa čak i kao začin za pravljenje vina.

Ulje divljeg Origana je sasvim sigurno jedno od najefikasnijih prirodnih antibiotika koji poznaje nauka. Izuzetno efikasno eliminiše patogene i to na potpuno bezbjedan i prirodan način bez obzira da li su to virusi prehlade i gripa, gljivične ili bakterijske infekcije. Ovo ulje povećava otpronost organizma i imunitet. Snažno i efikasno djeluje kod ovih oboljenja: salmonele, candide, bronhitisa, sinusitisa, esherihia colli, bronhitisa (ima antispazmatičko dejstvo).

Preporučuje se i kao lijek kod gljivičnih i bakterijskih virusnih infekcija, alergija te za eliminisanje parazita iz organizma. Pri laboratorijskim istraživanjima primarni sastojak karvakrol se pokazao kao jedan od najjačih antiseptika koji su poznati na svijetu. Važno je napomenuti da je velika prednosu u korišćenju ovog ulja u tome da patogeni ne mogu razviti imunitet prema njemu kao što je to slučaj prilikom korišćenja farmaceutskih lekova.

Njegovom primjenom se takođe izbjegavaju potencijalne nuspojave te opasnost od virulentnih mutacija. Ovo čudotvorno ulje je potentno antiviralno, antifungalno i antiparazitsko koje može umanjiti bol, upalu, a efikasno suzbija i infekcije. Dokazano je da je ulje divljeg origana snažno isto koliko i farmaceutski antibiotici bez rizika od toksičnosti.

Snažno pomaže kod ispucale kože, osipa, psorijaze, svraba, problema sa aknama, peruti, seboreje, vaši, problema sa ekcemom pa čak i kod upale i bolova uha. Zanimljivo je da se ulje divljeg origana smatra najboljim prijateljem atletičara zbog svog anestetičkog i antiupalnog delovanja, Via Nezavisne.com.  Efikasno ublažava zubobolju ubijajući bakterije koje prouzrokuju bol, sprečava povlačenje desni, a apte i labijalni herpes takođe efikasno liječi.

Pomaže kod ujeda, uboda, opasne lajmske bolesti, problema sa bradavicama, dekubitisa, atrtritisa, burzitisa, reume, tendonitisa, osteoporoze. Antitoksičan je kod pojave trovanja hranom, pomaže kod problema sa varenjem, prolivom i gasovima, smiruje i relaksira digestivni trakt, uklanja gliste i metilj u crevima kod kolitisa, hronove bolesti, dijareje, sindroma iritabilnog creva, a stimuliše i izlučivanje žuči od strane jetre.

 

Komenatri su zatvoreni.