Hercegovački Švabo, obrazovan i studiran, traži djevojku – ljubavni oglas nasmijao Balkan, tek kad čujete uslove

  • Telegraf
  • February 9, 2019
  • Comments Off on Hercegovački Švabo, obrazovan i studiran, traži djevojku – ljubavni oglas nasmijao Balkan, tek kad čujete uslove

JEDAN LJUBAVNI OGLAS SE NEDAVNO POJAVIO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA I ON JE DO SUZA NASMIJAO SVE ONE KOJI SU GA PROČITALI.

Neženja koji je sastavio ovaj oglas se odlučio kao hercegovački Švaba predstaviti i zaigrati na tu kartu života u dvoje u inostranstvu.

U svom, krajnje ozbiljnom, oglasu, ovaj hercegovački Švabo tvrdi kako ozbiljnim, urednim i iskrenim djevojkama u starosnoj dobi od 26 do 34 godine nudi da ga lično upoznaju i sa njim pođu u inostranstvu. Poručuje im također da mu ne zamjere to što nije u gramatici baš toliko dobar, jer nije inače baš ni loš.

Ostavljamo sada vama da pogledate ovaj pravi hit od oglasa. Ovaj oglas je definitivno sve nasmijao do suza koji su ga pročitali, a nasmijat će i vas – definitivno.

O oglašavanju

Oglašavanje se definiše kao marketinška komunikacija koja inače koristi otvoreno sponzoriranu, ne-osobnu poruku za promociju ili prodaju nekog proizvoda, usluge ili jednostavno ideje.

Sponzori oglašavanja obično su kompanije ili firme koje žele promovisati svoje proizvode ili usluge koje imaju na raspolaganju. Oglašavanje se u teoriji znatno razlikuje od odnosa s javnošću u smislu da oglašivač plaća i ima kompletnu kontrolu nad porukom. Razlikuje se od lične prodaje time što je poruka nije lična, tj. ona nije usmjerena na nekog određenog pojedinca.

Oglašavanje se inače prenosi preko različitih masovnih medija, koji uključuju najviše tradicionalne medije kao što su recimo novine, časopisi, televizija, radio, vanjsko oglašavanje ili jednostavno direktna pošta, ali i novih vrsta medija kao što su search, razni blogovi, društvene mreže, web-stranice ili obične tekstualne poruke.

Stvarna prezentacija promotivne poruke u medijama danas se skraćeno naziva “oglas”.