Vaše vijesti. Vaše Viralno

Habib zaprijetio UFC-u: Odlazim ako mi otpustite brata, novac mi ne treba

247

 

Habib Nurmagomedov se ne može pomirit sa najavljenim kaznama zbog haosa kojeg je izazvao nakon pobjede nad Conorom McGregoro . Zato je uputio otvoreno pismo u kojem se odriče honorara i  nastupa u UFC-u ukoliko se otpusti Zubaira Tukhugova.

“Zašto niste otpustili nikog iz njihovog tima kada su napali autobus i povrijedili više ljudi? Mogli su tada  nekoga ubiti. Zašto niko ništa ne priča o vrijeđanju moje zemlje, porodice, religij i  nacije ? Zašto kažnjavate  moj tim, kada su obje ekipe sudjelovale u toj tučnjavi. Ako kažete da sam ja sve započeo, ne slažem se , jer sam ja samo završio što je on započeo. Ako nekoga morate kazniti, onda kaznite mene. Zubaira Tukhugov nema ništa sa tim što se dogodilo . Ako mislite da ću šutjeti  prevarili ste se. Otkazali ste Zubairin meč i želite ga otpustiti  zato što je  udario McGregora. Ne zaboravite da je on prvi udario mog brata, pogledajte opet video.

Ako ga otpustite,onda  gubite i mene. Mi u Rusiji nikad ne odustajemo od braće a ja za brata idem do kraja. Ako nakon svega  promijenite odluku, pošaljite mi raskid ugovora, inače ću ga ja sam prekinuti”, naveo je Habib u pismu.

“Još jednu stvar da znate. Možete zadržati sav novac koji ste mi uzeli. Očigledno ste zauzeti s tim i nadam se  da vam neće zapeti u grlu. Mi smo branili svoju čast i to je za mene  najvažnija stvar. Sada  idemo do kraja”, kategoričan je Habib.

Komenatri su zatvoreni.