Vaše vijesti. Vaše Viralno

“Funeral Lady”: Nema pokvarenije babe od nje – Obišla je sve moguće sahrane u gradu, a razlog je zaista bizaran

439

Jedna 65-godišnja starica po imenu Theresa Doyle, koja inače dolazi iz Engleske ima jednu veoma bizarnu tradiciju koju sprovodi već nekoliko decenija. Ona, naime, dolazi na svaki mogući pogreb koji se održava u gradu Sloughu, i to već 14 godina za redom.

Ona tako dođe do mjesta gdje zakopavaju pokojnika, a potom svima pristunim izrazi sućut, a naročito članovima porodica. Eh, a nakon svega toga ona se baci na sve moguće vrste hrane i pića koju su donijeli oni koji su došli na komemoraciju. A Theresa ostavlja dojam potpuno normalne osobe.

Dođe pred groblje sasvim normalno obučena i dolazi na biciklu, a onda se u blizini šume presvlači i oblači na sebe crninu, a zatim onda odlazi u kapelicu.

S sobom uvijek nosi veliku torbu, koju onda napuni hranom i pićem, a zatim samo ode kući. Međutim, nakon nekoliko takvih “izleta”, ona je bila otkrivena. Branila se tim da joj je zapravo zadatak bio da ode na bilo kakav pogreb, i da je sve te ljude poznavala.

Niko je nije mogao spriječiti, pa je ona nastavila ići na pogrebe. Nekad je znala biti jako razočarana, jer navodno porodica preminul ne spremi dovoljno hrane i pića pa ona tada odlazi svojoj kući praznih ruku.

Mnogi u selu tvrde da ona jednostavno nije normalna, dok drugi (većina) kaže da je jednostavno podmukla i krajnje bezobrazna. Mnoge komšije su rekle kako je ona vječito nezadovoljna, stalno gunđa sebi u brk nešto i uvijek je neraspoložena.

Šta vi mislite o ovoj bakici? Da li i vi nju smatrate bezobraznom, ili ipak tvrdite da ona možda ima neki dobar razlog, njoj logičan, zašto ide na te silne pogrebe?

Komenatri su zatvoreni.