Vaše vijesti. Vaše Viralno

Evo koji znakovi u trudnoći otkrivaju da li ćete roditi dječaka ili djevojčicu

145

Sigurno svaka žena koja je trudna muči jedno pitanje, kog je pola beba koju nosi? Saznajte na koje znakove da obratite pažnju, jer oni ukazuju da nosite dječaka.

1.Pozicija stomaka

Pozicija stomaka jasno može ukazati na to da li nosite dječaka ili djevojčicu. Ukoliko je stomak spušteniji, sigurno nosite dječaka.

2.Boja urina

Boja urina se mijenaj tokom trudnoće. Obojenost mokraće ukazuje na to da nosite dječaka. Ukoliko nosite dječaka urin je tamniji, ukoliko je svjetliji nosite djevojčicu.

3.Akne

Tokom trudnoće mijenja se hormonska ravnoteža, kao što se dešavaju i neke fizičke promjene. Ukoliko dođe do pojave akni, to je jasan znak da nosite dječaka..

4.Veličina grudi

Tokom trudnoće, grudi postaju veće i pripremaju se za stvaranje mlijeka i njegovane novorođene bebe. Kod većine žena, lijeva dojka je uglavnom veća od desne, međutim kada nosite dječaka, desna dojka je veća od lijeve.

5.Hladna stopala

Ukoliko su vam stopala konstantno hladna tokom trudnuće, to je jasan indikator da nosite dječaka.

6. Kucanje srca

Kada odete na pregled za vrijeme trudnoće, ljekari će mjeriti otkucaje srca vaše bebe. Ukoliko su otkucaji srca manji od 140, to može ukazivati na to da nosite dječaka.

7. Rast kose

Još jedan od čestih znakova da nosite dječaka jeste ubrzan rast kose.

8. Žudnja za hranom

Ukoliko nosite dječaka imat ćete veliku pažnju za kiselom i slanom hranom.

9. Položaj u kome spavate

Tokom trudnoće se uglavnom osjećate iscrpljeno i lako se umarate. U ovakvom slučaju, ukoliko češće spavate na lijevoj strani, to je znak da nosite dječaka.

Slijedite ove znakove, a doktor vam može samo potvrditi da li ste bili u pravu ili ne.

 

Komenatri su zatvoreni.