Vaše vijesti. Vaše Viralno

Evo kako se najbolje čiste uši – preporuka doktora šta bi svi trebali raditi

1,583

 

Svi oni koji koriste štapiće za čišćenje ušiju znaju da se na taj način cerumen gura u u utrašnjost uha. Tako se jako često izaziva upala ili se uho začepi ali kada počne da svrbi jako teško se može odoljeti a da se ne uzme štapić za uši. Osim korištenja štapića za uši neki znaju uzeti i neke druge premete ( drvce od šibice i sl).

Ti drugi predmeti nerijetko znaju biti opasni i obično ne daju pave rezultate kada se ćradi o čišćenju ušiju. Zato foktor Gill D. američki pedijatar savjetuje svima onima koji imaju malo češće nakupljanje voska u ušima da ga ne uklanjaju nasilno već da to rade na jedan mnogo učinkovitiji način koji je usto i siguran dok ne dođete do specijaliste doktora koji taj problem najbolje rješava.

Metoda koja se preporučuje jeste omekšavanje nakupina u ušima koje su se stvrdle a koje je najbolje uraditi sa uljem. Uzmite vaticu natpite je sa uljem i stavite u uho bez da je gurate u uho. Ukoliko ne uspijete razbiti vosak tada napravite mješavinu bijelog octa i medicinskog alkohola u omjeru jedan prema jedan.

Komenatri su zatvoreni.