Edin Gačić konačno likvidiran: Savladali su ga u akciji hapšenja, a ovdje su ga pronašli: Otkriveni svi detalji

  • Telegraf
  • February 12, 2019
  • Comments Off on Edin Gačić konačno likvidiran: Savladali su ga u akciji hapšenja, a ovdje su ga pronašli: Otkriveni svi detalji

Trenutno najtraženiji i najopasniji bjegunac u Bosni i Hercegovini, Edin Gačić, koji se inače sumnjiči za teško i brutalno ub*stvo jednog pripadnika Federalne uprave policije koji se zvao Mahira Begića, kao i jednog lokalnog mještanina Podorašca Sauda Sultanića je likvidiran danas od strane pripadnika MUP-a KS.

Likvidiran je bio u akciji hapšenja nakon što je prethodno otvorio vatru na policajce, pucao na njih u Lepenici kod Kiseljaka blizu Sarajeva.

Ovu pouzdanu informaciju za Sarajevski portal “Klix.ba” je potvrdio i  lično policijski komesar MUP-a Ks Mevludin Halilović. Gačića je Bosanska policija već ranije, podsjećamo, sumnjičila da je počinio dva brutalna u*istva, u mjestu Podorašac kod Konjica i 6. februara i 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina, nedaleko od Sarajeva.

Gačić je čitavih osam dana bio u stalnom bjekstvu nakon počinjenog monst*uoznog ub*stva u selu Podorašcu, a svoj kr*avi bal nastavio je nedugo kasnije i u mjetu Suhodolu, likvidacijom policajca koji je tamo bio zadužen za javno čuvanje objekta FUP-a. 

Inače, veliki i ogroman opravdan strah se uvukao i u tamošnje mještane, posebno nakon strašne priče jednog od njih, koji je čak u detalje opisao šta je zatekao u Edinovoj kući nakon svih tih svirepih likvidacija koje je počinio.

Stanovnici BiH već nekoliko dana dana su živjeli u velikom strahu zbog ovog ub*ce koji se jako dobro krio, zbog čega su bile podignute zaista visoke mjere sigurnosti, a na cijelom prostoru države bile su angažovane sve moguće policijske snage. Koliko je situacija stvarno bila ozbiljna dokazuje i to da je  Vlada KS raspisala i veliku novčanu nagradu u iznosu od preko 25.000 eura za bilo kakvu informaciju koja će dovesti do konkretnog hapšenja Edina Gačića.

Gačić je inače, podsjećamo, višestruki ub*ca, a iz KPZ-a Bihać bio je pušten na slobodu još pretprošle godine. On je još kao stariji maloljetnik likvidirao svoju rođenu majku i njenog tadašnjeg ljubavnika. Priča se da se on Armiji BiH priključio samo da bi bio zapravo što bliže majčinom ljubavniku kojeg je na kraju i uspio likvidirati.

Pričalo se također da je pomenuti uvijek objavljivao slike na društvenim mrežama kada bi nekog ub*o, pa ih onda brzo opet brisao, ali ta informacija nije potvrđena.