Dragičević se javio uživo na godišnjicu preminulog Dženana Memića: Njegova poruka uzdrmala je Balkan

  • Telegraf
  • February 9, 2019
  • Comments Off on Dragičević se javio uživo na godišnjicu preminulog Dženana Memića: Njegova poruka uzdrmala je Balkan

DAVOR DRAGIČEVIĆ JE NAKON DECEMBARSKIH PROTESTA U BANJA LUCI JEDNOSTAVNO POTPUNO NESTAO IZ MEDIJA, JAVNOSTI I UOPŠTE SA CIJELE SCENE. TADA SE UČINILO DA JE GRUPA “PRAVDA ZA DAVIDA” POTPUNO UGAŠENA OD STRANE VLASTI U REPUBLICI SRPSKOJ. MEĐUTIM DAVIDOV OTAC, DAVOR SE SADA PONOVO OGLASIO I PORUČIO SVIMA DA JE JOŠ UVIJEK TU, I DA NEĆE PRESTATI NIKADA SA SVOJOM BORBOM.

“Pozdravljam sve vjerne članove grupe ‘Pravda za Davida’ koji i dalje stoje u samom strogom centru Banjaluke za mene, Suzanu i za moje lijepo dijete. Živ sam još uvijek, zdrav sam nekako. Napustio sam sada svoj grad i svoju državu, ne zato što sam tako htio i želio. Morao sam otići. Jednostavno sam morao otići odatle. Ko god želi, neka me osuđuje, neka govori šta hoće i kako hoće, ali ja mislim da je ovo sada jedini i pravi put.”, rekao je ogorčeni Dragičević te nastavio:

“Ovo je sada postala lična osveta ministra Lukača, diktatora Dodika i ostalih koje sam ranije imenovao u tome trenutku, prije svega lično prema meni – da me likvidiraju, da me zatvore, bilo šta loše da mi naprave.

Sve te silne optužnice i potjernice koje mi trpaju, i stavljaju u moj, vjerovatno krcati dosije. Ja to ne dozvoljavam, nema šanse. Ovom prilikom bih sada htio pozdraviti svoga dragog brata Muriza Memića. Znam brate da ti je teško na ovaj današnji dan i da ti nije ni malo lahko. Uz tebe sam.”

“Vidjeli ste svi koliko Muriz Memić ima jakih i stvarno konkretnih dokaza, a ja ih imam još i više. Svi su ostali uz mene, čitav grad, sav narod. Ja sam uz vas sve, biću uz vas sve dok me ne bude više. I vi ste uvijek tu uz mene, to veoma dobro znam. Hvala vam svima što stojite tako mirno i dostojanstveno iznad svih tih zločinaca i nalogodavaca.

Zemlje EU nisu još uvijek preduzele ama baš ništa da nas bilo kako zaštite. Nemamo mi kome šta više dokazivati, ostali smo sami u ovoj našoj borbi. Ljudi, nemate sebi šta da zamjerite, niste vi ništa krivi.”, rekao je Dragičević. Pozvao je potom da svi u što većem broju dođu u Sarajevu 16. februara kada je planiran veliki javni skup grupe “Pravda za Dženana Memića”.