Vaše vijesti. Vaše Viralno

Doživotna kazna: Zaprosio djevojku u sudnici, svi su zanijemili kad je sutkinja progovorila

692

Tužitelj s Floride, Brandon Dintez, proveo je pet mjeseci planirajući jedno posebno lažno suđenje, iznenađenje za svoju djevojku. U sudnici na Palm Beachu uspio je za to vrijeme na jednom mjestu okupiti sutkinju, branitelja, lažnog tužbenika i 17 Jenninih prijatelja u poroti.

„To je on, uvijek mora napraviti nešto veliko“ – rekla je Jen i priznala da nipošto nije očekivala takvu scenu.

Par se upoznao još 2016. godine, kad su oboje radili kao odvjetnici u istoj instituciji a iz profesionalne, veza je brzo prešla u ljubavnu. Već su u prošlosti pričali i o vjenčanju, ali Jen kaže da je mislila da je to daleko u budućnosti. Nije mogla posumnjati šta je čeka kad je Brandon insistirao da prisustvovuje njegovom izlaganju uvodne riječi za slučaj. Znala je samo da je riječ o vožnji u pijanom stanju i bilo joj je čudno što je toliko uporan.

Nakon par poznatih lica, trebalo joj je vremena da shvati da su svi u sudnici njeni prijatelji – tačnije, da su svi okupljeni bliski prijatelji i porodica.

„Nisam ni obraćala pažnju dok nisam shvatila koliko mi jedan od porotnika liči na Brendonovog oca. Onda sam vidjela i svog, pa onda i svoju sestru. Znala sam da je to Brendon učinio, a kad su unijeli prsten jednostavno nisam mogla suzdržati suze. Nekako mi se čini da sam cijelo vrijeme plakala.“

Nakon što je sutkinja ušla i pitala odbranu da li se slaže da se suđenje nastavi, Brendon je stao pred nju. Jenni je bio okrenut leđima. „Osuđujem vas na doživotnu kaznu, Gospodine Dintez“ – rekla je.

Brandon je prsten izradio oko dijamanta s vjenčanog prstena njegove bake.

„Mislim da ćemo sad uživati u zarukama neko vrijeme“ – rekla je Jen „Ne žuri nam se nigdje.“

Pogledajte i sami kako se ovaj originalni spektakl odvio:

Komenatri su zatvoreni.