Došli su da opljačkaju radnju, a prodavac im prodao blef stoljeća (VIDEO)

Nakon ovoga što im se desilo, svi ih nazivaju najgorim razbojnicima u historiji Belgije

Jedna grupa pljačkaša osvojila je nedavno titulu “najgorih lopova u Belgiji ikada” nakon jednog slučaja koji je stvarno šokirao javnost.

Naime, šest muškaraca je pokušalo da opljačka jednu trgovinu elektronskim cigaretama usred bijelog dana. Prodavač na kasi je zatim rekao tim pljačkašima da se oni vrate na kraju dana, jer bi u to vrijeme onda imali više novca. I oni su to na kraju – stvarno učinili!

Naravno, kad su se vratili na kraju dana, bili su uhićeni.

“To sve je izgledalo kao neka komedija.” rekao je prodavač za televiziju BBC.

“Sada ih sigruno nazivaju najgorim pljačkašima u historiji.” dodao je on.

Prodavaču je inače čak 14 minuta trebalo da nagovori pljačkaše da se kasnije vrate i da odmah ne uzimaju novac iz kase.

“Nisam im ništa dao, ni centa. Rekao sam im da ću, ako se budu vratili kasnije, dati 2.000 ili 3.000 eura.”, rekao je on.

Šta mislite vi o cijeloj ovoj priči koja se nedavno desila u Belgiji?!

O kleptomaniji:

Kleptomanija je nagon za krađu bez obzira na vrijednost ili neku generalnu korisnost ukradenih predmeta. To je jako dobro poznata bolest, jer je često navode pravi lopovi kada budu uhvaćeni u činu.

Ali sama po sebi – kleptomanija je veoma rijedak mentalni poremećaj. Kleptomani mogu jako dobro sakriti, odbaciti ili čak potajno i vratiti ukradene predmete, ali će rijetko kada pokušati zapravo profitirati od njihove preprodaje.

Takvi ljudi obično imaju sasvim dovoljno novca kod sebe da kupe ono što zapravo kradu, ali njihovo zadovoljstvo je upravo sam čin krađe, a ne posjedovanje tog ukradenog predmeta.