Vaše vijesti. Vaše Viralno

Djed je kupovao hranu, a unuk vrištao za keksom: Djedov metod koji svi roditelji moraju da znaju

744

Nažalost, nije nikakvo čudo da vidite dijete u samoposluzi vrišti sa željom da mu roditelji kupe čokoladu ili nešto drugo što je iznenada postalo neophodno u dječijoj glavi.

Posmatrači obično imaju svoje ideje šta bi uradili i uglavnom krituku roditelje što nisu vaspitali djecu, ali jedno je sigurno- najgore je onom čije dijete vrišti i nikako neće da se smiri, pa roditelji uglavnom dobiju slom živaca.

Kako ostati miran u takvoj situaciji? Donosimo vam uskoro rješenje.

Naime, oni su prenijeli iskustvo jedne žene koja je u supermarketu posmatrala djeda koji je kupovao neophdne namirnice, dok je njegov trogodišnji unuk vrištao prvo za keksom, zatim za nekim voćem, pa žitaricama, sokom, a onda i za čokoladicama.

“Vidjelo se da mu nije lako. Ali dok je uzimao neophodne stvari sa rafova pregledajući spisak, , stari čovjek je potpuno smirenim glasom govorio “Polahko Albertem nećemo još dugo, polako dečko” i nastavio je sa traženjem narmica.

Nakon nekoliko minuta dijete je ponovno zavrištalo, a deda je rekao “U redu je Alberte, izdrži još nekoliko minuta i idemo”.

Na izlazu iz samoposluge dijete je počelo da izbacuje namirnice iz kolia, a žena je opet čula deku kako govori.

“Alberte, opusti se druže. Nemoj biti uznemiren. Bit ćemo kod kuće za nekoliko minuta, ne uzbuđuj se Alberte”.

Žena je bila impresionirana njegovom smirenošču i pošla je za njim na parking gdje je deda pakovao namirnice u automobil, nije mogla da mu se ne obrati.

“Znate gospodine, znam da me se ovo ne tiče, ali stvarno ste bili sjajni. Ne znam kako ste uspjeli. Sve vrijeme ste zadržali smirenost, i koliko god da on bio glasan i nervirao vas vi ste neprestano govorili da će sve biti uredu. Albert stvarno ima sreće što ima takvog deku.

On se samo nasmiješio i rekao:

“Hvala gospođo, ali viste u zabludi. Ja sam Albert, mali terorista se zove Stiv.” rekao je deka i ostavio ženu u šoku.

 

Komenatri su zatvoreni.