Dječak je u svom pismenom zadatku jednom brutalnom rečenicom opisao Karadžića i tako zapalio Internet (FOTO)

  • Telegraf
  • February 12, 2019
  • Comments Off on Dječak je u svom pismenom zadatku jednom brutalnom rečenicom opisao Karadžića i tako zapalio Internet (FOTO)

Vjerujemo da nastavnik koji je čitao ovaj rad nije sigurno mogao da se ne nasmije

Dječija snalažljivost i kreativnost u nekim situacija daleko je već poznata i rijetko koga stvarno ostavlja ravnodušnim. Da naša djeca mogu često da nas iznenade pokazao je i ovaj vrijedni đak čiji je rad postao pravi hit na društvenim mrežama.

Ne znamo da li je ovaj pismeni zadatak pisao zapravo dječak ili djevojčica, ali vjerujemo da njegov/njen nastavnik koji ga je pročitao nije mogao a da se ne nasmije.

U nastavku pogledajte o čemu se zapravo radi:

Pravo remek djelo, zar ne?

Tema pismenog zadatka inače je glasila: “Reformatorski rad Vuka Karadžića”, a ovaj genijalni učenik je napisao sljedeće, kratko i jasno:

“Kada je riječ o reformatorskom radu Vuka Karadžića riječi su suvišne”

I tako je on u jednoj rečenici ujedno i započeo i završio svoj sastav.

A ko je zapravo bio Vuk Karadžić?

Vuk Stefanović Karadžić (1787. – 1864.) bio je srpski jezikoslovac i reformator srpskog jezika Rođen je u selu Tršić kraj Loznice u Srbiji Iako je naučio pisati i čitati u samostanu Tronos ostatak svog života naučio je Sudjelovao je u srpskom ustanku protiv Osmanlija i pisao iscrpne izvještaje o njima

Reformirao je srpski jezik, standardizirao srpsku abecedu prikupio nekoliko svezaka narodne proze i poezije te napisao brojna djela Za svoj rad dobio je malu financijsku pomoć i živio u siromaštvu Umro je u Beču 1864. godine.

U prvoj polovici 19. stoljeća uz pomoć tadašnjih vrhunskih filologa kao što su Grim i austrijske vlasti koje predstavlja Jernej Kopitar glavni habsburški cenzor za slavenske knjige Vuk Stefanović Karadžić započela je opsežnu reformu srpskog jezika.