Vaše vijesti. Vaše Viralno

Danas je tačno mjesec dana otkako nas je napustio kralj narodne muzike Šaban Šaulić: Zbog predmeta koje su dvije žene ostavila na Šabanovom posljednjem prebivalištu i kamen bi zaplakao (FOTO)

660
Danas je tačno mjesec dana otkako  je ovaj svijet napustio kralj narodne muzike Šaban Šaulić koji je poginuo 17 februara u Njemačkoj nakon saobraćajne nesreće.

Veliki je to gubitak, naravno za njegovu porodicu, ali i za cjelokupnu estradu Srbije i regije, jer sa Šabanovim odlaskom ostala je veoma velika praznina, koju će teško moći bilo ko da nadomjesti.

Danas su mnogi njegovi fanovi pohodili njegovo posljednje prebivalište koje se nalazi u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana. Međutim, već u ranim jutarnjim časovima je primijećeno  da se na grobu nalaze velike količine cvijeća, ali i neki predmeti koji su fanovi napravili za Šabana, a koji nekako, tjeraju suze na oči.

Pa je tako vidljivo da su na njegovom grobu ostavljeni uokvireni i pomalo prerađeni stihovi Šabanove poznate pjesme ”Ljepotice grada”, a koje su napravile Šabanove vjerne obožavateljke Marija i Marija.

Još su ispod stihova i napisale kako je Šaban bio jedan i jedini i da se više neće nikada roditi još jedan takav pjevač i umjetnik, te da je samo on znao da spjeva stihove na poseban način koji para dušu i izaziva suze da poteku niz obraze. Napisale su da su još u šoku otkako su čule da Šabana više nema i još ne mogu da povjeruju da više nema najvećeg boema i pjevača sa ovih prostora.

Ujedno su izjavili saučešće cijeloj porodici, dodavši da će Šabanove pjesme još dugi niz godina da utiču na ljudske živote na onaj prelijepi, najljepši ljudski način, kako samo pjesma, i Šabanov glas mogu to da urade.

Komenatri su zatvoreni.